Племенникът на Илиян Киряков - Иван (в средата), играе в турнира за "Болярско село".

Днес започва най-интересната част от футболния турнир в ДКС “Васил Левски” – директните елиминации. През изминалите четири седмици имахме възможност да наблюдаваме 40 отбора в 80 мача, в които се нагледахме на какво ли не – куп обрати, красиви изпълнения, скандали, бой…

Сред огромния брой състезатели бе пълно с колоритни фигури, като едно от нещата, над които си заслужава да се спрем, са прякорите им. Трима играчи, наричани Мечката, се включиха във футболния турнир, като двама от тях се класираха за осминафиналите. Дори се случи Николай Боянов и Милен Цветанов да играят в едни и същи дни и да отбележат голове за своите отбори – съответно “Дебелец” и “Яна-1” (Ресен).

Мечката звучи заплашително, но какво да кажем тогава за Борислав Борисов, известен и като Мамута. Той смачка противниците си и се превърна в голмайстор за “Ивайло”, но отборът му не успя да продължи напред. Това не бяха единствените “животни” в надпреварата, като имаше още Куче и Тигър.

Не липсваха и прякори, които биха заинтригували девойките, а именно Фешъна и Секси. Георги Каравасилев – Фешъна до момента е голмайстор за “Сико” и ще направи всичко възможно да спечели поредната си купа в турнира. В досегашните мачове можехме да наблюдаваме също така Мамата и Муната, но за съжаление техните тимове отпаднаха.

На игрището се изявяваха още Месарчето, Тапата, Ортегата, Мотора, Шопа, Мънзата, Началника, Джулюнския, Креспо и Йозеф, както и други, които със сигурност сме изтървали. Непобеденият до момента ММА боец Станислав Недков – Стъки също бе част от турнира, както и Ивайло Димитров – Руския и един от братята на Пламен Иванов – Банана, наричан Бананчето.

Състезателите обаче не впечатляваха само с прякори. Три двойки близнаци играха през изминалите четири седмици, като никоя от тях не успя да продължи напред – Валентин и Атанас Димитрови (“Ивайло”), Иван и Емил Панайотови (“Органза”) и Иван и Марин Мусеви (“Римските вълци”).

Имаше и две двойки баща и син – Тихомир Тодоров и 15-годишния Ивайло (“Болярско село”) и д-р Валентин Точков и наследника му Виктор (“Ивайло”). Тодорови дори се разписаха в един и същ мач.

И през тази година не липсва дамско присъствие на терена, въпреки че няма отбор “Болярки”. Моника Кирвикова (“Промил”) и Тодорка Златкова (“Ивайло”) играха добре за своите тимове, като Моника бе много близо и до попадение, но не успя да реализира дузпа.

Англичанинът Колин Уилямс пък олицетворява чуждестранното присъствие. Той дори отбеляза два гола в мачовете от груповата фаза, а неговият “Свинските крачета” завърши с 4 победи от 4 срещи.

Много от колоритните личности, които изброихме досега, вече отпаднаха от надпреварата. Започват обаче най-важните срещи от турнира, така че най-интересното предстои!

Тагове:

КОМЕНТАРИ