241480826_377451817361841_7574645055569387223_n

Без публика ще се играе областното дерби в Северозападната Трета лига между „Академик” и водача „Локомотив” (ГО). Мачът е в събота от 17:00 ч. и ще е пред празни трибуни, но ще се предава онлайн.

Без публика ще се играят всички домакински срещи на „Академик” до 30 септември. Това става след заповед на кмета на община Свищов Генчо Генчев във връзка с усложнената обстановка с К-19. Със заповедта се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на община Свищов. Първа от тях е преустановяване провеждането на всички културни и развлекателни масови мероприятия (фестивали, традиционни събори в населените места, концерти и др.). Спира се провеждането на спортни събития, с изключение на мачовете и спортните състезания от Спортния календар (на открито и без публика).

„Локомотив” ще гостува в Свищов без трима основни футболисти. От състава на Марин Байчев отпадат халфът Тодор Бакърджиев и централният защитник Илиян Илиев. Първият е с контузия, а втория професионално ангажиран. От доста време аут от групата е нападателят Димитър Байдаков, който ще претърпи операция на разкъсан менискус.

Още едно областно дерби предстои в седмия кръг на Северозападната Трета лига. В Павликени домакините от едноименния отбор посрещат дублиращия тим на „Етър”. Мачът е също в събота от 17:00 ч. Павликенчани до момента имат само една загуба в шестте си мача, като записаха и две победи и три ремита. Силно подмладеният състав на етърци пък е с един успех и 4 загуби. Петият отбор от Великотърновска област – „Янтра” (Полски Тръмбеш), приема дублиращия тим на „Ботев” (Враца).

Тагове: , , , ,

КОМЕНТАРИ