IMG_3225

С шампионска титла за мъже се завърна боксьорът на БК „Ивайло” Мартин Илиев от държавното лично-отборно първенство. Надпреварата се проведе в Пловдив, а великотърновският клуб участва с трима представители.

Мартин Илиев стана шампион в новата категория до 71 кг. В категория до 75 кг БК „Ивайло” участва с двама състезатели – Марио Найденов, който за първи път играе при мъжете, и Стефан Бакърджиев, който се завърна след дълго отсъствие от ринга, след като 7-8 години не бе се боксирал.

„Нашият отбор се представи достойно, тъй като това бе първо състезание за мъже за тази година и самите състезатели нямаха мачове досега. Много съм доволен, тъй като това бе началото на този сезон. Следващия месец имаме пак държавно при мъжете, през ноември е Купа България. Този шампионат бе важен, защото селекционерът на националния отбор ще събира разширения състав, за да участват на световното, което ще се проведе в края на октомври в Сърбия. Мартин доказа, че заслужава място в националния отбор. Марио за първи път играе тук и във втория мач се падна срещу действащия шампион Рами Киуан и непознавайки неговата игра, която е да бяга и да не търси боя, загуби. Но той също е сериозен претендент за шампион, надявам се и той да бъде извикан в националния отбор”, коментира президентът на клуба Евгени Донев.

„Мартин стана шампион с четири победни мача, тази нова категория идеално му пасва, тъй като не се налага да сваля много килограми. Стефан изигра прекрасен мач, но съдиите предпочетоха да дадат победа на конкурента му. Още трябва да намери концентрацията си след отсъствието, със сигурност ще бъде по-добър в следващите състезания. Продължаваме подготовката за следващия държавен личен шампионат за мъже през октомври. Сега тръгваме за държавното лично първенство в Русе за девойки, където имаме наша представителка”, добави Евгени Донев.

IMG_3230

„Доволен съм от представянето си, смятам, че показах на какво съм способен и трудът ми се възнагради. Първата и втората среща бяха по-леки, влязох добре в състезанието. Полуфиналът беше срещу Робърт Чамасанян – сериозен противник, и не ми беше лесно, но го спечелих с аркада в първия рунд, която прекрати мача. Финалът ми беше доста труден, но се раздадох на сто процента и точно това ми донесе победата. Надиграх Иван Атанасов от „Победа” (Бургас). Тази категория ми пасва отлично, предишната беше 69 кг, но това са новите олимпийски категории”, заяви Мартин.

Той се занимава с бокс от 9 години. През 2017 г. бе извикан в националния отбор, има участие на европейско първенство, на което загуби още в първия мач от руснак, който стана вицешампион. „Очаквам нова повиквателна, следващия месец е световното за мъже в Сърбия. А на държавното лично първенство в Благоевград трябва да затвърдя успеха си и да стана отново шампион, за да докажа, че съм титуляр в тази категория”, сподели Мартин Илиев.

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Тагове:

КОМЕНТАРИ