434180567_738966578219322_2957038212426499565_n

Мариян Иванов даде интервю за официалната страница на “Локомотив” (ГО), в което разказва подробно за ситуацията в клуба.

– Не е тайна, че имаше предложения от професионалния футбол, защо избра „Локомотив”?

– Да, имах няколко предложения от професионални отбори. Честно казано, по-трудно не ми е било да избирам къде да продължа да играя. Истината е, че дори се бях разбрал с професионален отбор и трябваше да се присъединя към него. Но в последния момент реших да избера „Локомотив”. Говорихме няколко пъти с Лъчезар Русев за възможността да се върна в „Локомотив”, но ми се искаше да играя професионално.Той настояваше и беше убедителен, което ме обърка и замисли. Две неща наклониха везните, за да съм в „Локомотив”. Първото, разбира се, е семейството. За мен това е най-важното нещо в живота. През октомври моята съпруга ме направи горд баща на близнаци – Елизабет и Божидар.

Второто е ясно. Прекарах два прекрасни сезона, когато дойдох за пръв път в “Локо”. Втория път беше със смесени чуства, започнахме силно, но завършихме с борба за оцеляване. Познавам голяма част от съотборниците си от преди и с повечето сме играли заедно и не ми е било нужно време за адаптация или опознаване. Чувствал съм подкрепа и уважение от феновете винаги, което всеки футболист иска да получава. Разбира се, и поставената цел – влизане във Втора лига, беше важна. Това, което бяха направили момчетата есента – 14 победи от 14 мача, говореше за намеренията на клуба.

– Два месеца след завръщането ти – какво ще кажеш за отбора? Как е атмосферата в него? Тренировъчният процес? Колективът? Оправдаваха ли се очакванията ти?

– В отбора сме момчета само от околността Горна Оряховица и Велико Търново, което е много хубаво. Всички знаем какво е “Локомотив”. Настроението през тези два месеца беше винаги позитивно, като изключим може би 2-3 дена след контролата в Разград. Тогава имаше едно падане на духа, но бързо минахме през това. Водим отличен тренировъчен процес с амбициозен треньор и помощници. Имаме и кондиционен треньор, 90% в отборите от Втора лига нямат, а и доста в Първа. Може би единственият минус е, че тренираме повече на изкуствен терен, но по-добре на него, отколкото на някоя “нива”. Очакванията ми за клуба и отбора се оправдаха напълно. Всичко, което бе представено пред мен като действия на ръководството към отбора, е точно така. Нямаме от какво да се оплачем, дори напротив, всичко е перфектно.

– Ще имате ли проблеми оттук до края на сезона?

– Може би очаквах малко повече от останалите отбори в групата. Ясно е, че повечето разчитат на домакинствата, за да печелят точки. За съжаление, терените са отвратителни, което пречи най-вече на нас, за да сме още по-доминиращи в срещите . “Академик” се опитват да играят футбол, и то с доста млад отбор, за което ги поздравявам. “Янтра” имат доста опитен състав, който трудно допуска изненади. Може би най-голямо развитие има „Севлиево”, все пак знаем кой стана треньор там и не съм очаквал друго от него. Другите отбори са ми напълно непознати. Няма какво да си кривя душата – нашият отбор превъзхожда всички в групата във всяко едно отношение. Мисля, че няма да имаме проблем с изпълнението на целта – влизане във Втора лига. Но отбора, ръководството и треньорите си имаме наша цел: да завършим без загуба и ако можем, разбира се, само с победи до края.

– Каква е разликата между “Локомотив” и професионалните клубове в момента?

– Разликата между “Локомотив” и професионалните отбори идва от това, че част от момчетата работят и след работа идват на тренировка. Това няма как да не оказва влияние. Като база и организация със сигурност не отстъпваме на отборите във Втора лига.

– Как те приеха феновете? Какво ще им пожелаеш?

– Както казах, винаги съм чуствал подкрепа от хората в Горна Оряховица. Дори и първия път, когато дойдох от “Етър”, мисля, че бързо спечелих уважението им и показах, че ще дам всичко от себе си за “Локомотив”. Имахме досега три гостувания, в които ние бяхме домакини. Никой отбор в нашата група не може да се похвали с такава публика! Живот и здраве, след два месеца всички да са на стадиона и да се радват за отбора, защото се връща лека-полека, където му е мястото. Пожелавам на всички още много влакчета и един ден “Локомотив” отново да играе в най-високото ниво на футбола в България! Само „Локо”!!!

Тагове:

КОМЕНТАРИ