smid133

Великотърновските международни майстори Павел и Радослав Димитрови се завърнаха от участие в традиционния международен турнир по шахмат „Задар–2009”. В елитното състезание среща си дадоха общо 43 шахматисти от 10 нации, от тях 14 гросмайстори, 18 международни майстори, 6 фиде майстори.

Радослав Димитров раздели 12-19-то място с актив от 5 точки, но по допълнителни показатели е шестнадесети. С актива на великотърновеца, но след него в подреждането, е друг български международен майстор – Сашо Николов.

„Само половин точка не достигна на Радослав за да покрие норма за гросмайстор. Той успя да победи мм Франц Хоелз, фм Марио Шашингер, мм Сигфрид Баумегер, направи ремита с фм Любомир Орак, с фм Василий Гагарин, с гм Никола Седлак и с гм Анджела Стоянович, която пропусна да победи в спечелена позиция”, коментира бащата на шахматистите инж. Даниел Димитров.

Международният майстор Павел Димитров тръгна добре и имаше 1.5 т. от първите три партии, в които игра с двама гросмайстори, но се разболя, което му попречи да покаже възможностите си и завърши с актив от 3 точки.

Победител в турнира е гм Роберт Зелчич с 6.5 т., следван от сънародника си от Хърватска гм Иван Сарич и гм Милан Драшко с по 6 точки.

Тагове:

КОМЕНТАРИ