24131270_1491225137592176_8572174371896995056_n
17 мъже на възраст от 20 до 25-годишни изграждат в момента младия футболен тим на „Левски Лясковец”. Най-високи успехи в своята футболна история отборът постига именно през този есенен полусезон. Лясковските футболисти достигат второ място в „А” елитна областна група. С актив от 21 точки от 6 победи, три равни мача и без нито една загуба те се подреждат втори в крайното класиране. С 4 т. аванс водач е тимът на “Ресен-2012”.

Така за пръв път лясковчани достигат до такова класиране, като победите им са от срещите с „Вихър” /Раданово/, „Левски” /Стражица/, „Лато” /Алеково/, „Пробив” /Овча могила/, „Изгрев” /Царевец/ и „Лозен” /Сухиндол/. Равенства имат с „Чумерна” /Елена/, „Земеделец” /Козловец/ и с „Ресен”.

От 21 години председател на ФК „Левски Лясковец” е Милко Андреев, а от две години футболистите тренират с Иван Маринов. Треньори през годините са били Йордан Пенев, Николай Додуров и Милчо Сирмов, като Додуров, освен треньор, често е спонсорирал футбола. През 1996 година лясковският отбор преминава от „В” група в „А” елитна областна група. Решението да се даде шанс на отбора да продължи да съществува тогава, е на деятеля на спорта в Лясковец и заслужил гражданин Михаил Алексиев, чието име носи днес лясковския стадион.

Макар и млад в момента, отборът след 3-4 години ще има нужда от нови попълнения, а деца и юноши в подготвителна футболна група на този етап липсват, изрази тревогата си Андреев. Факт е, че децата не спортуват достатъчно и това не се отнася само за Лясковец, допълва още дългогодишният футболен председател. Той е горд от тазгодишните успехи на своя отбор и се надява на бъдещи млади кадри, за да продължи Лясковец да се слави като град със спортни традиции и известни спортисти.

За да запечата успехите си, тимът направи свой календар за Новата 2018 г. със снимка на целия състав. На първи ред от ляво на дясно е вратарят Христо Вачев, втори е Алпер Турханов, следват Али Кязъмов, Петър Димитров, Благовест Великов, Борис Чакъров, Тихомир Маринов и резервния вратар Добрин Костов. На втори ред от ляво на дясно са: Веселин Боев, Христо Петков, Милко Андреев/председател на клуба/, треньорът Иван Маринов, лекарят на спортистите Стела Маркова, администраторът на клуба Стоян Георгиев, Георги Марчев и Пламен Петков. На трети ред са Костадин Иванов, Мартин Йорданов, Илиян Петков /капитан/, Стоян Гецов, Божидар Бурнев и Пламен Тонев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ