IMG_8029
Горнооряховският “Локомотив” прекрати договора на досегашния старши треньор Ангел Червенков. Новината стана факт след среща на наставника с Управителния съвет на клуба. Официално “Локо” (ГО) и Червенков се разделят взаимно, като двете страни са се споразумели да прекратят трудово-правните отношения по взаимно съгласие.

Тази сутрин в съблекалнята на “железничарите” новината е била съобщена на футболистите непосредствено преди тренировката им.

„Благодарим на Ангел Червенков за усилията, енергията и професионалното отношение, които вложи в работата си с представителния отбор на ОФК “Локомотив”. Общественият натиск от липсата на точки и незавидното място, което заема отборът в момента, направиха раздялата неизбежна“, мотивираха се от ръководството.

С Ангел Червенков клубът напуска и неговият син Даниел, които беше част от екипа му и изпълняваше функциите на асистент и анализатор.

Екстреньорът на шотландския “Хартс” бе назначен преди началото на сезона, като още на първата си пресконференция обяви, че ще запази гръбнака на миналогодишния отбор и в никакъв случай няма да привлича чужденци. Последваха сравнително добри игри в мачовете, но за 8 кръга “Локомотив” не стигна до нито една победа, като загуби 6 мача и направи две ремита, а за капак отпадна и от втородивизионния “Оборище” за купата. Отборът е на незавидното последно място в класирането.

Де факто “Локомотив” не е вкарвал гол от 14 август насам, въпреки безкрайните рокади, освобождавания на играчи и сензационни привличания на нови, сред които и чужденците Матиас Курьор, Игор Джоман и Рахави Кифуети…

За капак Дисциплинарната комисия на БФС обяви днес, че “за обида на длъжностно лице, на основание чл.34, ал.1, т.2 от ДП наказва Ангел Червенков – треньор на „Локомотив” ГО със забрана за изпълнение на функции като треньор за 1 среща и налага глоба в размер на 2000 лева.”

Тренировъчният процес ще се води от Милчо Сирмов до назначаването на нов старши треньор. Очаква се в близките дни отборът да има нов наставник. Според Гонг сред спряганите имена са тези на Димитър Васев и Иван Колев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ