10-Ksani-Dens-deca

Над 300 танцьора на различна възраст от В. Търново, Г. Оряховица, Павликени, Дебелец, Габрово, Ст. Загора, Варна, Благоевград, Кюстендил и София участваха във  Втори открит танцов фестивал “Болярска купа 2014”. Състезанието се проведе в Атракцион “Калоянова крепост” и бе организирано от Клуб по спортни танци “Ксани денс”.

“Ксани денс” с треньор Николинка Колева завоюва многобройни медали и купи в танцовия фестивал. Отличени с първо място в категория формации латиноамерикански танци възрастова категория мини са децата на “Ксани денс”, В. Търново – ДГ “Ивайло”, ДГ “Слънчев дом”, и ДГ “Рада Войвода”.

Второ място в същата категория заеха малките танцьори на ДГ “Евгения Кисимова” – групи “Мечо Пух” и “Ариел” и ДГ “Пламъче”, гр. Дебелец. Първи места в категория формации стандартни танци категория мини са отново танцьорите на великотърновския клуб от ДГ “Ев. Кисимова” групи “Пепеляшка” и “Палечка”, ДГ “Пламъче”. В кат. формации танцови двойки деца до 12 г. “Ксани денс” взе пълния комплект купи. В кат. формации момичета до 10 и до 12 г. танцьорките на клуба грабнаха златните купи. Формации деца до 8 г. латиноамерикански танци “Ксани денс” зае трето място, а във формации стандартни танци второ. В категория салса руеда клубът се класира на второ място.

В категория салса деца на първо място са Ксандриния Капелова и Денислав Иванов, Габриела и Християн Йорданови са трети. Най-интересни за публиката бяха шоу програмите в първата част на фестивала. За втора поредна година “Ксани денс” доказа силата си в тази категория. В шоу стандартни и латиноамерикански танци деца до 12 г. злато спечелиха Ксандриния Капелова и Денислав Иванов, бронз взеха Славена Алексиева и Димитър Павлев. В същата категория деца до 10 г. – злато за Габриела и Християн Йорданови и бронз за Мадлен Минова и Божидар Тодоров. При деца до 8 г. сребро за Деница Дойчева и Петър Енчев. В категория мини, соло – валс – второ място за Моника Димитрова, трето място за Антония Хаджиева.

В категория минисоло – ча ча ча и джайв – първо място за Марта Русева, второ за Антония Хаджиева и трето за Теодора Лисичкова. В категории деца до 8 г. соло валс, ча ча ча и джайв – първи места за Марина Витанова, втори за Никол Узунова и трети места за Цвета Цветанова. В категория соло деца до 12 г. валс Михаела Трънкова е на първо място, Тодория Нешева е втора. В категория соло деца до 10 г. стандартни танци челните позиции заеха възпитаничките на клуба Силвия Дойчева, Стоянка Младенова и Мила Атанасова. В категория соло деца до 10 г. латиноамерикански танци първо място за Силвия Дойчева и трето за Стоянка Младенова.

В категория соло деца до 12 г. стандартни танци първо място за София Емурлова, второ за Кристияна Борисова и трето място за Анелина Василева. В категория соло до 12 г. латиноамерикански танци второ място за София Емурлова и трето за Анелина Василева. В категория двойка деца до 8 г. първо място за Никол Узунова и Яна Петрова, второ място за Сияна Стоянова и Андрея Пенова.

В категория стандартни танци първо място за Никол Узунова и Яна Петрова, второ за Мила Атанасова и Мария Тихомирова и трето за Сияна Стоянова и Андрея Пенова. В категория двойка момичета до 12 г. латиноамерикански танци първо място за Габриела Йорданова и Ксандриния Капелова, второ място за Мария Тихомирова и Мила Атанасова. В категория деца до 8 г. латиноамерикански – три танца и стандартни танци – два танца трети места за малката двойка на “Ксани денс” Деница Дойчева и Петър Енчев. В категория деца до 8 г. латиноамерикански – четири танца стандартни танци – два танца втори места за двойка на “Ксани денс” Рая Матеева и Павлин Събев. В категория деца до 10 г. Динко Иванов и Силвия Дойчева заеха трето място на латиноамерикански – три танца и второ на стандартни танци – два танца.

В категория деца до 10 г. латиноамерикански – четири танца второ място за Божидар Тодоров и Мадлен Минова и трето място за Християн и Габриела Йорданови. В същата възрастова група стандартни танци – четири танца трето място за Християн и Габриела Йорданови. В категория деца до 12 г. латиноамерикански – три танца и стандартни танци – два танца първо място за Димитър Димитров и София Емурлова. В категория деца до 12 г. стандартни танци – валс, първо място за Кристияна Борисова и Динко Иванов, второ място за Цветомир Дрънкарев и Анелина Василева. В категория деца до 12 г. злато в многобоя на латино и стандарт осем танца взеха Ксандриния Капелова и Денислав Иванов. Същите се състезаваха на десет танца в категория младежи и взеха сребърни медали. За двойката това беше последното съвместно състезание. Ксандриния и нейнита треньорка са съсредоточени в избора на партньор, за да може да се постигат желаните от тях резултати и развитие в международното танцово изкуство. Многобойните състезателни категории се танцуваха на жива музика благодарение на община В. Търново с участието на невероятния духовия оркестър при общината с диригент Владимир Бошнаков.

Представители на клуба в категория сеньори са Иво Тинкулов и Наталия Димитрова. Те се пребориха със силната конкуренция и взеха сребърни медали на английски валс, самба, ча ча ча, и румба и бронзови в състезанията за виенски валс и джайв. Клуб по спортни танци “Ксани денс” за пореден път доказа с успехите си, че се отличава с отлична подготовка на танцьорите в областта на латиноамериканските и стандартни танци. Отличната организация на фестивала подари усмивки на много деца и родители, което беше и главната цел на треньора на клуба Николинка Колева.

 

КОМЕНТАРИ