Пилотът на великотърновския клуб “Етър Рейсинг Тим” Красимир Кандиларов постигна поредното си призово класиране в четвъртия кръг от пистовия шампионат на България, който се проведе в Русе. Два дена, след като се справи успешно с тестовете на съдийския семинар в Сливен, Кандиларов седна във ВАЗ 2107 1400, с който се пусна при най-малките хиксове в състезанието.

След двете тренировки той бе с четвърто време, но майсторското му пилотиране тепърва предстоеше. По време на състезанието, което включваше 14 обиколки по трасе с дължина 2,700 км, великотърновският пилот натисна яко газта и много бързо се изстреля до втора позиция. Той води люта битка с Емил Виденов с Шкода Фабия, но на финала Кандиларов бе втори с време 22:55,83 минути, а състезателят от Благоевград остана на 1 секунда след него. Победител в клас Х/1 стана Динко Господинов от Стара Загора с ВАЗ 2105.

Други двама пилоти на “Етър Рейсинг Тим” Лилит Айрапетян-Беловска с Опел Корса в клас N2 и Стефан Стефанов с Пежо 306 2000 в А/7 взеха участие само в първата тренировка в своите класове.

Румен Дунев с “Мицубиши Лансер” спечели надпреварата на писта “Русе”. Състезателят на “Приста Ойл Рали Тим” извъртя 14-те обиколки за 20:19.41 минути. До 9-ата обиколка Дунев водеше оспорвана борба с Илия Царски (Автоцар), но Царски при обратния завой срещу Симовата мелница се удари в бордюра, при което счупи джанта и отпадна от надпреварата.

В група “Х” и “Е” до 1600 куб. см. победител е Цветан Илиев от “Хаволайн Рейсинг Тийм” с “Хонда Сивик”, а Краси Кандиларов се нареди трети, което му донесе 6 точки за генералното класиране. В група “Х” и “Е” над 1600 куб. см се наложи Борис Борисов от “Приста Ойл Рали Тийм”. Атракция в тази група беше хибридът “Трабант – Рено”, с който стартира Станимир Урумов от АСК Вромос Жакен.

В клас “А” и “Н” до 1600 куб. см най-бърз беше румънският халф  Флорентин Петре с “Рено Клио 1600”. Общо в надпреварата стартираха 47 автомобила.

Тагове:

КОМЕНТАРИ