koto

Калоян Махлянов слага край на ергенския живот навръх Свети Валентин, когато в Токио ще каже “да” на своята избраница Асако Андо. Кумове на младоженците ще бъдат президентът на сумо федерацията Петър Стоянов-Вожда и съпругата му Емилия, а техният 6-годишен син Здравко – Малкия Вожд, пък ще е шафер.

Отдавна се знае, че сватбата на българската звезда в професионалното сумо с 29-годишната японка Асако ще е в Деня на влюбените 14 февруари. Цяла година продължиха приготовленията за венчавката, след като шефовете на токийската школа по сумо “Садогатаке” одобриха избраницата на Калоян. В Япония вече има медийна истерия около сватбата на Котоошу. Вожда заминава на 10 февруари за японската столица с трима национали – Христо Христов, Иван Качаков и Димитър Димитров, които ще се готвят в школата на Токийския университет “Ниши дай”.

Асако Андо е с три години по-възрастна от Калоян Махлянов и е почти до кръста му. Избраницата на исполина от Джулюница е висока едва 158 сантиметра и е работила като стюардеса. Връзката между двамата започва преди 5 години, когато 203-сантиметровият ни исполин пътува за турнира в Нагоя. По онова време той все още е бил борец с нисък ранг и се е състезавал в долната дивизия. Махлянов направи официално предложение на миньончето в края на 2008 г., а през миналия май двамата се сгодиха.

Междувременно Котоошу спечели четвърта победа в турнира в Токио. В среща от петия кръг той победи Точиношин и е трети в класирането заедно с Асашорю с по 4 победи и 1 загуба. Преди тях с пълен актив са йокодзуна Хакухо и Кисеносато, който утре среща точно Котоошу.

Тагове:

КОМЕНТАРИ