Котоошу прави дарение за пострадалите в Япония

 

Котоошу се чувства спокоен въпреки ситуацията в Япония, която бе засегната от опустошително земетресение и цунами, а за капак атомната централа във Фукушима е сериозно увредена и японците са на ръба на ядрена криза.

„Добре съм. В Токио съм. Тук постоянно има земетресения, около 20 труса, но те не се съобщават по новините. Всичко е наред с нас“, заяви по телефона за Гонг от Токио първият българин в професионалното сумо Калоян Махлянов-Котоошу.

„Засега няма да се прибирам чак в България, положението не е чак толкова тежко. Радиацията е най-големият проблем, въпросът е дали ще бъде овладяна. Земетресенията не са проблем, Япония е направена да издържа на тях. Ако тук не успеят да овладеят радиацията, мисля, че никъде по света няма да могат да се справят”, заяви българският озеки.

„Гледам да си седя у дома, вчера беше малко завишено нивото на радиацията, но не толкова, че да може да застраши човешкия живот. Ако има нещо, ще ни информират и веднага ще се изнесем. Консерви и т.н., всичко е изкупено, ние сме се запасили добре.”

„Предвижването е малко затруднено, защото има режим на тока и влаковете спират, така хората по-трудно се предвижват до работните си места, но ходят на работа всеки ден, както е нормално.”

„Чувам се с Аояма, и с него всичко е наред.”

„Футболът, и всичко, е спрян за неопределено време, не може да се каже докога ще бъде така, първо трябва да се реши проблема с атомната централа.”

„Районите северно от Токио са много засегнати, там положението направо е трагично, но не може да се направи нищо. Изявявах желание на направя дарение на храна, вода, пари и такива неща, но сега единствено пари могат да се дарят. Държавата е поела нещата в собствените си ръце и решава в кой район какво да изпрати, защото са много бежанските лагери”, каза още Калоян Махлянов-Котоошу.

Тагове:

КОМЕНТАРИ