Всички контузени играчи на “виолетовите” са възстановени и ще бъдат на линия за предстоящия двубой срещу “Сливен”. Мачът е в събота от 16:00 ч. на стадион “Ивайло”, а главен съдия е столичният рефер Таско Тасков.

Братята Сашо и Стойчо Младенови са възстановени и са в групата за срещата. Александър имаше травма на глезена от мача с “Добруджа”, а Стойчо – мускулен спазъм. Тренировки с тима поднови и защитникът Пламен Костадинов, който също пропусна последния двубой. Капитанът на отбора Борислав Георгиев – Бобъра, който с играта си определено дава облика на отбора, също вече тренира, макар че още изпитва болки.

“Не мога да кажа, че са на 100 %, но са готови за мача. И четиримата ще попаднат в групата за двубоя, това са играчи, които внасят спокойствието и класата в нашия тим”, коментира треньорът Георги Тодоров. Проблем има само нападателят Патрик Самба, който е получил сериозен удар в ребрата на мача във Варна. Отново ще бъде в групата и вторият вратар Венцислав Димитров, чието наказание от 2 мача изтече.

Така “болярите” стягат сили да надделеят над “Сливен”. Още след нулевото реми срещу “Спартак” (Вн) Александър Томаш и Георги Гайдаров заявиха, че точката ще има стойност само ако бъде подплатена с нови три срещу “войводите”.

Георги Тодоров пък определи предстоящия мач като стратегически, защото при победа “Етър” не само може да оглави класирането, но и да излезе с достатъчно самочувствие в следващото гостуване на “Ботев” (Пловдив).

Дотогава обаче има две седмици, тъй като предстои пауза в първенството. Етърци ще я запълнят с контрола срещу “Берое”, тя ще бъде на 5 октомври от 16:00 ч. в Стара Загора. “Предложението бе на старозагорци и го приехме. Ще влязат играчи, които по-малко са взели участие, ще трябва напълно да възстановим всички, защото ни чака тежка серия с две поредни гостувания на “Ботев” (Пд) и “Любимец”. Но първо да победим “Сливен”. Доволен съм от изминалата седмица, момчетата тренираха много сериозно и дано това ни донесе успех”, коментира Георги Тодоров.

Тагове:

КОМЕНТАРИ