сн. www.ka2motors.com

38 пилоти стартираха във Втория кръг от шампионата по автомобилизъм на затворен маршрут, който се провежда във В. Търново. Заявки за участие бяха подали 52-ма, но 11 не пристигнаха. Сред отказалите се бе и великотърновецът Красимир Кандиларов, който обаче единствен уведоми навреме организаторите и се размина с глобата, която отнесоха останалите. Техническият и административният преглед се проведе пред сградата на Общината и събра стотици зрители.

Следобедната тренировка за място в стартовата решетка по трасето в района на Западния пътен възел също бе наблюдавана от многобройна публика. В последния момент надпреварата напусна ветеранът Владимир Илиев, който не бе съгласен с наказание на пилот от неговия тим и заяви, че няма да кара. Санкционираният състезател също се оттегли, колата на друг пък гръмна бутало още преди да започне битката и не можа да стартира.

Константин Маршавелов с “Мицубиши Лансер Ево 10” ще поведе колоната утре при най-мощните коли в група Макси /над 2000 куб.см/. В първата тренировка той изправари Илия Царски също с Мицубиши, но девятка. Във втората Царя, който преди седмица мина през таван на планинското в Благоевград, реши да не се пуска, за да запази мотора на колата си, с който имаше проблем. Въпреки това с времето от първата тренировка той си осигури трета позиция в решетката утре. Между него и Маршавелов се вклини Пламен Камбуров.

В група RS /1600-2000 куб.см/ президентът на “Мегапорт Рейсинг” Мирослав Ангелов бе безапелационен, като и в двете тренировки със своя “Фиат Пунто” даде най- добри времена, което му гарантира старт от полпозишън утре. Втори е Димитър Кондев с “Опел Астра”, трети Ангел Григорчев с “Рено Клио”. Съотборниците на Ангелов- Станислав Паришков с “Опел Кадет” и Емил Денев с “Рено Клио” са съответно пети и девети. Паришков два пъти спира, заради проблеми с ходовата част, Денев пък трябваше да поправя двигател. Калин Стефанов от “Етър Рейсинг тим”, моторът на чието “Пежо 306” прекъсваше, завърши дванайсти. И тримата обаче имат шанс за почетна стълбичка в своите класове.

В група Супер /автомобили до 1600 куб.см/ най-бърз бе Тодор Тодоров от великотърновския клуб “Мегапорт Рейсинг” и ще тръгне от първа позиция утре. Лясковчанинът с “Фолксваген Поло” изпревари в оспорвана битка Ерменко Ерменков със “Ситроен Саксо”. Трети е Валери Петров също със “Саксо”. Втората тренировка в групата бе прекъсната за няколко минути заради разляно по асфалта масло от ладата на Илия Вълчев. Потърпевш се оказа именно Тодор Тодоров, чиято кола се хлъзна на маслото и се удари в мантинелата.

В неделя от 11:00 ч. е стартът на състезанието, а от 13:00 ч. е награждаването на победителите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ