foot

Отборът на ПМГ „В. Друмев” спечeли Общинските ученически игри по футбол във възрастта 8-10 клас. Финалният мач с тима на СОУ „Г. С. Раковски” бе изключително интересен и премина през обрати. Природоматемитиците останаха с човек по-малко още прeди почивката, тъй като вратарят им получи червен картон. Въпреки, че губеха мача с 1:3, те успяха да намерят сили и да стигнат до победата с 4:3.

При по-малките 5-7 клас купата стана притежание на отбора на ОУ „Бачо Киро”, пречупил на финала този на ОУ „Д. Благоев” с 2:1. Трофеите бяха връчени от стортният експерт в Община В. Търново Георги Давидов. За първи път ученическите игри по футбол се проведоха в края на годината, а не както досега в началото на следващата, когато терените са сковани от сняг и лед.

Дузпи за определяне на краен победител решиха оспорвания финал на Общинските ученическите игри по футбол във възрастта 11-12 клас. На стадиона в Леденик в решителния мач за титлата се срещнаха отборите на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов и на Езикова гимназия “Проф. А. Златаров”. В редовното време двубоят завърши 1:1. Бъдещите строители откриха резултата в 74-ата минута с попадение на Иван Петков, който с помощта и на силния вятър намери сглобката от над 40 метра. Ангел Млъзев изравни три минути преди края на редовното време, засичайки с глава центриране на Кристиян Манев и докара мача до дузпи. При тях възпитаниците на учителя Николай Гемижев бяха по- точни и с общ резултат 6:5 вдигнаха купата. Трофеят на ПГСАГ “А. Попов” бе връчен от спортният експерт в Община В. Търново Йордан Дурчев. Колегата му Георги Давидов, който е съдия в елита от лятото насам, пък ръководи мача.

Преди това Езикова гимназия елиминира на полуфинала Старопрестолната гимназия по икономика с 2:0, а ПГСАГ “А. Попов” разгроми с 8:0 СОУ “Г. С. Раковски”, което се яви само с осем състезатели, които при 1:5 се отказаха да доиграват срещата.

КОМЕНТАРИ