esports

Електронните спортове са специфичен вид спортна дисциплина. Всъщност, състезанията по видеоигри съвсем отскоро получиха статут на такава. Очаква се скоро те да бъдат причислени и към списъка с олимпийски дисциплини. Това обаче може само да покачи степента на популярност на еСпортовете сред залагащите. И през изминалата 2021-ва киперспортът си остава топ избор за потребителите в букмейкърските страници.

Какво обаче да очакваме през настоящата 2022-ра? Ще има ли смисъл да пускаме лайв стрийминг на esports през идните месеци в очакване на зрелищни събития? Истината е, че 2022-ра година ще е богата на киберспортни турнири и феновете на дисциплината вече тръпнат от нетърпение да ги проследят.

За тези от вас пък, които не са наясно с еСпорт програмата за идните месеци, днес ще предоставим подробна информация. Ще ви запознаем с най-интересното, което можете да очаквате от сектора. Запишете си ги в графика, защото събитията не са за пропускане.

The International 2022

Това е вероятно най-голямото и мащабно събитие в света на еСпортовете. Ако направим сравнение с миналогодишното издание, в което крайната награда наброи над 40 милиона долара, можем само да предполагаме колко по-грандиозно ще е предстоящото. Сам по себе си турнирът The International е посветен на легендарната игра Dota 2. Както сигурно знаете, тя е сред най-често срещаното заглавие в еСпорт турнирите, докато нейните играчи пък са най-опитни, можещи и разбира се, най-богатите.

League of Legends World Championship

Тук отново ще станем свидетели на масова надпревара за най-добро представяне в една от повече от популярна видеоигра. League of Legends отдавна си е спечелила титлата за най-играното заглавие за всички времена и то не само на професионално, но и на аматьорско ниво. Що се касае до самото първенство, то е характерно с чести обрати. Това го споменаваме специално за всички, които обичат да залагат на еСпортове. Всяко събитие, посветено на League of Legends, обикновено трае доста дълго. Така че за протичането на един такъв мач от ваша страна като залагащи е редно да се заредите с търпение, но и с готовност за стратегично мислене.

LanTrek 2022

От топ световните лиги в сектора на еСпортове се отправяме към една страна, в която видеоигрите са издигнати в култ и то не само сред младото поколение. Става въпрос за Финландия, която е домакин на LanTrek 2022. Това събитие се организира от големи имена в индустрията, а именно Elisa Sports и dust2.dk. Доста сериозен е и финалният награден фонд. Той наброява 100 хиляди щатски долара. Кой ще го спечели, ще разберем в началото на месец март, за когато се предвижда LanTrek 2022.

2022 Masters Tour

В 2022 Masters Tour ще се организира не един, а няколко последователни турнира в областта на еСпортове. Това събитие е предвидено да събере най-добрите играчи на Hearthstone от цял свят. Все още няма налична информация кога започва 2022 Masters Tour, но пък вече се говори за вкарване на невиждани досега иновации, които да подобрят преживяването както на самите участници, така и на зрителите на зрелищното събитие.

FIFAe Club Series 2022

FIFAe Club Series 2022 е може би най-дългоочакваното еСпорт събитие за тази година. Можете да го проследите през лятото. Едва ли има нужда да се обяснява какво се случва на този турнир, защото всеки знае какво FIFA и колко много средства са вкарани в събитието, посветено на една от най-легендарните видеоигри на спортна тематика за всички времена. Поради настоящата Ковид-19 пандемия обаче турнирът ще се проведе изцяло дистанционно. За да запазят автентичното усещане и емоциите от преживяването на живо, организаторите са готови да инвестират милиони долари за нови технологии. Категорично можем да очакваме истинско зрелище, особено имайки на предвид ръста на индустрията, който до края на годината се прогнозира да стигне до блкизо 2 милиарда щатски долара.

КОМЕНТАРИ