Дни преди началото на пролетния полусезон представителният отбор на “Етър” бе приет в общината от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Градоначалникът проведе обстоен разговор с играчите, треньорския щаб и спортно-техническото ръководство и ги увери, че ще помага с всички сили за футбола и спорта в града.

Няколко новини станаха факт от срещата на кмета с футболистите. Подновява се работата по изграждане на тренировъчния терен западно от стадион “Ивайло”. “Проведох разговор с фирмата-изпълнител “Хоризонт-Иванов” и нещата вече са в ход. До края на май проектът ще е готов и работата започва, за празника на В. Търново 22 март следващата година тренировъчният терен ще е готов. Тренировъчната база е в окаяно състояние. Трябва спешно да подсилим тревното покритие на официалния терен. Козирката на стадиона има крайно нелицеприятен вид. Тя ще бъде ремонтирана, а после и боядисана във виолетово. Изчисленията са, че ремонтът ще струва 300 000 лв., като част от средствата ще са по проект “Бедствия и аварии”, заяви Даниел Панов.

Другата му основна задача по базите е изграждането на терена до СОУ “Г. С. Раковски”. Той вече е провел три разговора и с премиера Бойко Борисов, ще бъдат осигурени между 100 и 300 хил. лв., но основната част ще бъде от Инвестиционната програма на общината. Теренът ще е готов до края на тази година, защото в късната есен ще дадем ход на разкопаването на игрището на Старото военно училище по влезлия в сила проект, каза още Даниел Панов.

От есента в СОУ “Г. С. Раковски” ще бъдат разкрити три паралелки със спортен профил за 5, 6 и 7 клас с държавно финансиране и се надяваме това да е само началото, сподели градоначалникът.

След като изложи вижданията си за подобряване на базата, Даниел Панов говори с играчите и за развитието на “Етър”. “Целта пред отбора и моята цел като кмет е “Етър” да влезе в “А” група. Каквото мога, ще помагам. Най-важното е у вас да има желание за това и да сте отдадени на каузата, но е ясно, че освен желание трябват и финанси”, каза Даниел Панов.

Старши треньорът Цанко Цветанов заяви, че в момента са събрани много добри футболисти, целта е да се направи добър отбор. “За целта имаме нужда от общината да ни помага, а ние ще направим всичко възможно да радваме феновете”, увери Цветанов и не скри желанието си Даниел Панов да бъде привлечен за каузата на “Етър”. Кметът призна, че не се е занимавал организирано с футбол, но единият му син вече играе в ДЮШ на “виолетовите”. По време на кариерата си като офицер Панов бил ротен командир на доскорошния капитан на тима Мариян Генов.

Настоящият капитан на тима Александър Томаш сподели, че отборът има желание да споделя проблемите си с кмета и всички се надяват той да застане зад тях. “Ще направим всичко възможно да постигаме успехи, въпреки че подготовката бе много трудна, едва 10-12 пъти сме тренирали на терен. Специално благодарности на треньорите и лекаря, че ни опазиха от контузии. Имаме нужда от терени, топки, екипи, топла вода и всичко по отношение на финансирането да е точно. Няма да ни е лесно, но градът заслужава отбор, който да радва хората”, каза Томаш.

В края на срещата от клуба зарадваха Панов и с подаръци. Кметът получи от прокуриста на клуба първите две фланелки от новите екипи на тима – виолетова и бяла с № 10. От името на собствениците пък Ендер Дурмушев го изненада с огромна красива ваза от района на Егея.

Великотърновският кмет бе категоричен, че ще бъде на трибуните още на първото домакинство срещу “Спартак” (Вн) на 10 март, а после и на дербито с “Ботев” (Пд) на 24 март.

Тагове:

КОМЕНТАРИ