Норвежецът Кай Рисхолт попадна в идеалния отбор на изминалия 19-и кръг в „А” група, дело на сайта Sportal.bg. Рисхолт, който играе като централен защитник, но в кариерата си е бил и централен нападател, вкара красив първи гол за „виолетовите” в Гоце Делчев, а минута преди това бе ударил и гредата.

Колегите от Sportal.bg са го номинирали в отбора на кръга, където влизат още вратарят Георги Китанов от „Черно море”, Йордан Минев от „Лудогорец”, Борислав Стойчев от „Берое”, Атанас Атанасов от „Локо” (Пд), Армандо Ваюши от „Литекс”, Мариян Огнянов от „Ботев” (Пд), Игнасио Варела от ЦСКА, Венци Христов от „Берое”, Георги Божилов от „Черно море” и Мартин Камбуров от ЦСКА.

Преди това при победата над „Монтана” сред 11-те бе избран Дормушали Садиходжа, а в 17-ия кръг при успеха във Варна над „Черно море” в отбора на кръга бе вратарят Ненад Филипович.

В пролетното класиране на „А” група „виолетовите” делят 6-8 място заедно с „Локо” (Пд) и „Славия” с по 7 точки от първите четири кръга. Пред тях са „Литекс” и „Ботев” (Пд) с по 10, ЦСКА с 9 и „Лудогорец” и „Берое” с по 8 точки. След етърци остават „Пирин” (5 т.), „Локо” Сф и „Левски” (4 т.), „Миньор” (3 т.), „Ботев” Вр (2 т.), „Черно море” и „Монтана” с по 1 т. и „Черноморец” с 0 точки.

Тагове:

КОМЕНТАРИ