Kocev

Световното първенство по футбол днес продължава с вторите мачове в групите: Бразилия – Швейцария и Камерун – Сърбия в Група G и Португалия – Уругвай и Южна Корея – Гана в Група Н. “Велико Търново спорт” съвместно с „Янтра ДНЕС“ продължава ежедневната си рубрика с прогнози, в която кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели. Днес гости са бившият футболист и треньор в „Етър“ Трендафил Коцев и бившият президент на „Етър“ Павлин Генчев, които сега работят за Зоналния съвет на БФС. Освен прогнози, те споделят и кой ще е звездата на първенството, както и кой ще е новият световен шампион.

Трендафил КОЦЕВ

12:00, Камерун – Сърбия

По-скоро предвиждам победа за Камерун. Сърбите не ме впечатляват, пропуснаха доста първенства, а и напоследък не излизат толкова добри играчи като преди.

Прогноза: 1

15:00, Южна Корея – Гана

Това ще е труден за прогнозиране мач. И на двата отбора ще са необходими точки. Давам леко предимство за Гана.

Прогноза: 2

18:00, Бразилия – Швейцария

Швейцарците играят добре, не са слаб отбор. Възможно е и равенство. Победата на „кариоките“ срещу сърбите е факт, но комшиите не са някакъв голям отбор.

Прогноза: Х1

21:00, Португалия – Уругвай

Давам предимство на португалците. Уругвай не са толкова добър отбор, играчите им са на възраст.

Прогноза: 1

Кой играч ще блесне на световното?

Не бих посочил Меси или Роналдо. Французите имат добри футболисти, основният им е Мбапе, докато германците с нищо не впечатляват.

Потенциален световен шампион?

Ще посоча Бразилия, като втори вариант – Франция. Испания също може да се намеси при отсъствието на Италия и липсата на качество в Германия.

 

Павлин ГЕНЧЕВ

12:00, Камерун – Сърбия

Това им е мачът на сърбите. Имат опитни състезатели, независимо, че не са гръмки имена. Трябва да си вземат мача и сигурно ще го направят.

Прогноза: 2

15:00, Южна Корея – Гана

Тук е загадката… Всичко може да стане в тази среща, но най-вероятно ще се стигне до равенство.

Прогноза: Х

18:00, Бразилия – Швейцария

Смятам, че бразилците са дошли малко по-сериозно на това първенство. Играят ефективно, топката ги завладява, изключвам мачът да е хикс.

Прогноза: 1

21:00, Португалия – Уругвай

Аз смятам, че Уругвай могат да се справят с португалците. Дори не го смятам за изненада.

Прогноза: 2

Кой играч ще блесне на световното?

Бразилците пак ще направят някой нов Пеле. Ричарлисон ми хареса с головете си.

Потенциален световен шампион?

След първия кръг малко е лъжовна работата – как тръгва един отбор все още не значи нищо. Англичаните започнаха силно, но няма да удържат. Мисля, че е ред за титла на Южна Америка – Бразилия или Аржентина.

Тагове:

КОМЕНТАРИ