boncho-genchev

Световното първенство по футбол вече поднесе куп сензации, а днес продължава с нови 4 мача: Бразилия – Сърбия и Швейцария – Камерун в Група G и Португалия – Гана и Уругвай – Южна Корея в Група Н. “Велико Търново спорт” съвместно с „Янтра ДНЕС“ продължава ежедневната си рубрика с прогнози, в която ще кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели.

Днес гости са бронзовият медалист от САЩ-94 и председател на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, а срещу него се изправя познатият на мнозина привърженик на футбола Диян Маринов. Освен прогнози, те споделят и кой ще е звездата на първенството, както и кой ще е новият световен шампион.

 

Бончо ГЕНЧЕВ

12:00, Швейцария – Камерун

Очаквам и двата отбора да започнат по-предпазливо. От една страна – европейците ще са поуморени, от друга – атмосферните условия са по-благоприятни за африканците.

Прогноза: 0:0 или 1:1

15:00, Уругвай – Южна Корея

Твърдо съм за Уругвай, въпреки някои съмнения, че били най-слаби от южноамериканските отбори на световното.

Прогноза: 2:0 или 2:1

18:00, Португалия – Гана

Никаква изненада тук – категорична победа за португалците.

Прогноза: 3:0 или 2:0

21:00, Бразилия – Сърбия

Бразилия е абсолютният фаворит и ще спечели. Не подценявам Сърбия, но това е световно първенство. Бразилците ще са минимум на четвъртфинал или полуфинал.

Прогноза: 2:0 или 2:1

Кой играч ще блесне на световното?

Въпреки че имам сантименти към англичаните, мисля, че Белгия като отбор ще е изненадата. Поколението им най-после ще се реализира и ще остави следа, защото това им е последен шанс. Натрупали са достатъчно опит и това е от значение, имат и дълга пейка. Полуфинал със сигурност, после всичко може да се случи. Като име – например Кевин Де Бройне, той е от сериозните фигури. Лерой Сане не е лош, но не знам Германия какво ще направи.

Потенциален световен шампион?

Освен Белгия, Франция също ще се намеси в борбата. Въпреки че всички сочат Бразилия и Аржентина, аз мисля, че европейски отбор ще спечели световната титла. За мен това не е изненада, по принцип не очаквам изненади на световното – доказаните отбори и играчи ще изпъкнат.

 

Диян МАРИНОВ

12:00, Швейцария – Камерун

Равностоен мач. Нямам наблюдения върху отбора на Камерун, но швейцарците са приличен средноевропейски отбор.

Прогноза: 1:1

15:00, Уругвай – Южна Корея

Симпатизирам на Уругвай най-вече заради Валвелде, тъй като е футболист на любимия ми „Реал“ (Мадрид).

Прогноза: 2:1

18:00, Португалия – Гана

Абсолютен фаворит са португалците. Роналдо като на последен голям форум, в който ще участва, и след всички неща, които станаха около него в „Манчестър Юнайтед“ – той винаги е казвал, че когато има натиск, още повече се мотивира и мобилизира. Ако е здрав, ще направи доста добро представяне.

Прогноза: 2:0

21:00, Бразилия – Сърбия

Очаквам да стане супердинамичен мач. Според мен Сърбия ще е изненадата и също ще излезе от групата, но Бразилия ще е новият световен шампион, въпреки че съм фен на Аржентина и Испания.

Прогноза: 3:1

Кой играч ще блесне на световното?

Може би ще се повторя, но Федерико Валверде, тъй като играе много силно в „Реал“ (Мадрид) и бе избран за играч на месеца. Млад футболист е и бъдещето е пред него, очаквам до 1-2 години да е новият капитан на „белия балет“.

Потенциален световен шампион?

Вече казах – дори и да не ми се иска, бразилците няма кой да ги спре. Класен отбор, метеорологичните условия също ще са за тях. Няма да имат проблем за титлата.

Тагове:

КОМЕНТАРИ