Vitanov

Световното първенство по футбол днес продължава с третите решаващи мачове в последните две групи: Сърбия – Швейцария и Камерун – Бразилия в Група G и Гана – Уругвай и Южна Корея – Португалия в Група Н. „Велико Търново спорт” съвместно с “Янтра ДНЕС“ продължава ежедневната си рубрика с прогнози, в която кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели. Днес гости са старши треньорът на женския тим на „Етър“ Валентин Витанов и бившият административен директор на „Етър“ Страцимир Тинчев. Освен прогнози, те споделят и кой ще е звездата на първенството, както и кой ще е новият световен шампион.

 

Валентин ВИТАНОВ

17:00, Гана – Уругвай

Директен мач за излизане от групата, не е изключено и да завърши и наравно. Но по-скоро Уругвай ще спечели минимално с гол на Луис Суарес.

Прогноза: 2

17:00, Южна Корея – Португалия

Португалците няма да се натягат, защото са сигурни. Много “тотаджийски” мач, всичко е възможно. Защитата на Португалия не е добра, а и вероятно ще си дадат почивка. Ще потърся изненада – победа за Корея.

Прогноза: 1

21:00, Сърбия – Швейцария

Имат качества и двата отбора, но не показват изненадващ футбол. Накрая и точката ще стигне на швейцарците.

Прогноза: Х

21:00, Камерун – Бразилия

“Кариоките” не могат да си позволят лукса да загубят. Няма как да стане изненада.

Прогноза: твърдо 2

Кой играч ще блесне на световното?

Нямам впечатления от някое конкретно име. Меси е много слаб, Роналдо и той вече е далеч от футбола. В Бразилия има млади момчета, които играят с много стръв. Не мога да откроя един от тях, всички са равностойни.

Потенциален световен шампион?

Бразилия играе нахъсано, имат комплексни играчи по всички линии и са млади състезатели. Не са износени като Аржентина, Белгия… Франция има един обикновен футбол, който не ме привлича, имат много силови играчи. Бих посочил Бразилия.

 

Страцимир ТИНЧЕВ

17:00, Гана – Уругвай

Победа за Уругвай. Крайно време е „урусите“ да направят една победа и да се класират.

Прогноза: 2

17:00, Южна Корея – Португалия

Категорична „двойка“. Не мисля, че португалците ще пестят сили, а и техният втори състав е като първия.

Прогноза: 2

21:00, Сърбия – Швейцария

Очаквам сърбите да спечелят. Това е директен мач за продължаване и категорично залагам на тях.

Прогноза: 1

21:00, Камерун – Бразилия

Интересен мач. Ясна е народопсихологията на бразилците, мачът не е важен за тях, защото вече са излезли от групата. Допускам и равенство в тази среща.

Прогноза: Х

Кой играч ще блесне на световното?

Не мога да посоча конкретно име, нямам отговор на този въпрос. На мен много ми хареса Митрович – централният нападател на Сърбия, но не знам докъде ще продължи отборът му.

Потенциален световен шампион?

На първо четене – Бразилия. Но на мен много ми харесаха испанците, затова ще посоча тях.

Тагове:

КОМЕНТАРИ