DSC9630 - Copy

Световното първенство по футбол днес продължава с третите решаващи мачове в групите: Япония – Испания и Коста Рика – Германия в Група Е и Хърватия – Белгия и Канада – Мароко в Група F. „Велико Търново спорт” съвместно с “Янтра ДНЕС“ продължава ежедневната си рубрика с прогнози, в която кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели. Днес гости са двама от треньорския щаб на „Етър“ – Стефан Данаилов и треньорът на вратарите Христо Иванов. Освен прогнози, те споделят и кой ще е звездата на първенството, както и кой ще е новият световен шампион.

 

Христо ИВАНОВ

17:00, Хърватия – Белгия

Пристрастен съм, защото съм си за хърватите от началото на първенството. Но си мисля, че ще си спретнат един боеви “хикс”. Дори ще посоча резултат – 1:1 или 2:2. Но от това реми ще страда Белгия, която ще отпадне.

Прогноза: Х

17:00, Канада – Мароко

Мароко няма да има проблем да победи канадците, въпреки че те са доста опасен отбор. Но мароканците показаха силен футбол, имат импулс с последната си победа и ще бъдат една от приятните изненади. Дори могат да прескочат осминафиналите.

Прогноза: 2

21:00, Япония – Испания

И тук съм пристрастен – испанците са другия ми отбор. Но не бива да се подценява Япония, вече го показаха в първия си мач. Дори залагам на реми.

Прогноза: Х

21:00, Коста Рика – Германия

Изразителна победа за немците. Знаете поговорката “всички играят, но накрая печели Германия”… Ще излязат от групата заедно с Испания.

Прогноза: 2

Кой играч ще блесне на световното?

Отново ще посоча играч от Испания – Педри. Много силни мачове направи, ще стигне апогея си на това световно и ще даде заявка. От Англия се откроява Белингам. Мбапе също, него всички го знаят.

Потенциален световен шампион?

Аз съм за Испания, но ще посоча за основен фаворит Бразилия.

 

Стефан ДАНАИЛОВ

17:00, Хърватия – Белгия

На белгийците зенитът им беше през 2018 г. и вече се наблюдава спад в играта им, въпреки че притежават класа. Хърватите ще спечелят.

Прогноза: 1

17:00, Канада – Мароко

Мароко ще си подсигури класирането с победа срещу Канада. Но канадците са млад и обещаващ отбор и може би на следващото световно ще покажат повече.

Прогноза: 2

21:00, Япония – Испания

Тук – категорично “двойка”, испанците са фаворити. Японците колкото и да изненадаха света с победата си над Германия, после Коста Рика ги сложи на правилното място.

Прогноза: 2

21:00, Коста Рика – Германия

Загубата на Коста Рика от Испания не отговаря на качествата на футболистите им, но това е последен шанс за немците и ще направят всичко възможно да вземат мача.

Прогноза: 2

Кой играч ще блесне на световното?

Килиан Мбапе бих посочил за звездата на световното. Но всичко зависи докъде ще стигнат Аржентина и Меси…

Потенциален световен шампион?

Ще изненадам всички – Аржентина.

Тагове:

КОМЕНТАРИ