Velkov

От началото на рубриката ни с прогнози за Мондиала, вчера за първи път имаше стопроцентова познаваемост. Направи я Калоян Чакъров, който позна и четирите победи на Сенегал, Нидерландия, Англия и САЩ. Пламен Томов пък улучи изхода на три от четирите мача.

Световното първенство по футбол днес продължава с третите решаващи мачове в групите: Полша – Аржентина и Саудитска Арабия – Мексико в Група С и Австралия – Дания и Тунис – Франция в Група D. „Велико Търново спорт” съвместно с “Янтра ДНЕС“ продължава ежедневната си рубрика с прогнози, в която кани известни футболисти, треньори, ветерани и спортни деятели. Днес гости са една от легендите на „Етър“ Никола Велков и директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ и спортен журналист Петко Павлов. Освен прогнози, те споделят и кой ще е звездата на първенството, както и кой ще е новият световен шампион.

 

Никола ВЕЛКОВ

17:00, Австралия – Дания

Този мач е с всякакъв възможен изход, и на двата отбора им трябва победата. Всичко е възможно.

Прогноза: Х

17:00, Тунис – Франция

Франция може всичко. Може да си позволи лукса да излезе и с втория си състав, но не съм сигурен. Аз ще заложа на едно реми.

Прогноза: Х

21:00, Полша – Аржентина

Категорична победа за „гаучосите“, докато Полша нямат никакви шансове. Най-нормалното е Аржентина да бие, защото го заслужава.

Прогноза: 2

21:00, Саудитска Арабия – Мексико

Твърдо залагам на арабите. Много здрав мач ще бъде, Мексико не е лош отбор, но мисля, че Саудитска Арабия ще спечели. Много навити са и играят правилно.

Прогноза: 1

Кой играч ще блесне на световното?

Той е един, който е над всички останали. Казва се Килиан Мбапе. Две класи е над всички играчи и точка по въпроса.

Потенциален световен шампион?

Лично аз съм за Бразилия, но не е казано, че ще вземе титлата. Може да станат и големи изненади. Не забравяйте, че след групите някои отбори после се преобразяват на полуфиналите и финалите. Мачовете на това световно са равностойни и няма открояващи се слаби отбори с малки изключения. Най-важно е кой ще е във форма в последната фаза.

 

Петко ПАВЛОВ

17:00, Австралия – Дания

Много интересен мач, любопитно ми е дали ще избухне „датският динамит“. Смятам, че ще стане точно това, защото разполагат с достатъчно качествени футболисти.

Прогноза: 2

17:00, Тунис – Франция

Очаквам Дешан да даде възможност за почивка на основните си играчи. Но той разполага с равностойни футболисти и „петлите“ няма да допуснат изненада.

Прогноза: 2

21:00, Полша – Аржентина

В тази група всякакъв изход от мачовете е възможен. Поляците ще се стремят да не рискуват, тъй като може да отпаднат при загуба. Аржентина пък не ме убеди с представянето си досега.

Прогноза: Х

21:00, Саудитска Арабия – Мексико

И тук ще заложа на равенство. Мексиканците не се представят много добре, но при победа имат шансове да продължат. Саудитите общо взето ми харесаха, всичко е възможно.

Прогноза: Х

Кой играч ще блесне на световното?

Засега звездата е Мбапе, Ричарлисон от бразилците също. Мисля си, че Килиян Мбапе ще е най-добрият играч на първенството.

Потенциален световен шампион?

Ако Франция можеше да разчита да Бензема, Погба и Канте, със сигурност щях да кажа, че са световен шампион. Въпреки липсата им, пак залагам на тях, като не изключвам намеса на испанците или бразилците. Шампион ще стане този, който по най-добрия начин ще успее да съхрани физическите и психическите сили на играчите си до самия край. Именно затова залагам на „петлите“, защото са изключително равностоен състав.

Тагове:

КОМЕНТАРИ