Хокеистите на “Калоян” завършиха с две поражения редовния сезон в Балканската лига. Великотърновци загубиха снощи от “Ледени дяволи” с 2:4, а тази сутрин бяха разбити от “Солун” – 5:12.

Лошото е, че каръкът с травмите продължава – капитанът Павлин Костадинов контузи коляното си в първата среща и не успя да я доиграе. Днес той все пак стисна зъби и изкара мача с гръцкия тим, но травмите се превръщат в голям проблем за “Калоян” през настоящото първенство. Титулярният вратар Петър Йорданов и MVP за миналия сезон – Мартин Костадинов, също не играят заради различни контузии.

С най-много попадения за великотърновския тим в двете срещи от уикенда се отчете Миколаш Фурнаджиев. Той вкара два пъти на “Солун” и веднъж на “дяволите”. Калин Танев също отбеляза две шайби срещу гърците, а по веднъж се разписаха Павлин Костадинов (в мача със “Солун”) и Райко Христов (срещу “Ледени дяволи”).

“Не ми се говори, отново не успяхме да се съберем в пълен състав и това оказа сериозно влияние в срещите”, заяви Костадинов. – “Надявам се да нямаме подобни проблеми в плейофите и да може да разчитаме на контузените”.

Полуфиналните плейофи са през март, но точните дати предстои да бъдат изяснени .В “Калоян” засега не знаят с кого ще играят, тъй като все още не са проведени всички срещи от редовния сезон.

Тагове:

КОМЕНТАРИ