„Етър” има нов директор на детско-юношеската школа – това е Калоян Чакъров. От вчера бившият вратар встъпи в длъжност, като назначението му е по изричното желание на акционерите на клуба.

„Зареден съм с енергия, много съм амбициран и надъхан, ще предам този дух на треньорите, за да променим изцяло нещата. Искам да поставим началото на една школа, която ще има собствен облик, стил на работа, която ще бъде различима от останалите”, заяви Калоян Чакъров. Той е амбициран да върне някогашния имидж на треньорите, да промени начина на селекция и работа с децата, като им бъдат създадени максимално добри условия.

В момента в школата на „Етър” има 180 млади футболисти, като от тях сто са в подготвителните групи. Идеята е най-малките да бъдат още повече, като нагоре бъдат селектирани и развивани. Всяко едно дете от ДЮШ занапред ще има картотека с данни, снимка, килограми, ръст, пост, с кой крак е по-силен, как се интегрира, способности за възприемане, за вземане на бързо решение, и ще бъде следено „под лупа”, заяви Чакъров.

В школата под негово ръководство ще работят 8 треньори, като по-голямата част от досегашните ще останат, но ще има и нови хора. Занапред детско-юношеската школа на „Етър” ще има и специален треньор на вратарите – това ще бъде Румен Данков, който ще работи с всички възрасти.

„Трябва да спрем изтичането на таланти от нашия клуб, а за тази цел трябва да им създадем условия за работа. Имам пълното разбиране на акционерите и собствениците, които гарантираха, че ще помагат, ще инвестират и ще следят изкъсо нашата дейност, защото са заинтересовани инвестициите да се връщат. Голямата ни цел е в мъжкия отбор да играят футболисти, израснали в собствената школа”, заяви Калоян Чакъров.

Назначаването му е повече от символично – той е единственият футболист, ставал шампион на България и като юноша, и с мъжкия тим на „виолетовите”. Излязох от тук, станах професионален футболист, играх в чужбина, сега направих пълен кръговрат като се връщам и искам да споделя натрупания опит и да осъществим един амбициозен проект, коментира бившият вратар.

Очаквайте подробно интервю с Калоян Чакъров!

Тагове:

КОМЕНТАРИ