На четвърто място завършиха хокеистите на великотърновския “Калоян” в тазгодишното издание на Балканската хокейна лига. Така великотърновци не успяха да защитят титлата си, което щеше да бъде истинско чудо при липсата на тренировки. Промяна в регламента направи така, че в събота и неделя “Калоян” да играе срещу “Ледени дяволи” и “Динамо” в спор за място на финала.

Драматичен бе първият мач на пързалка “Славия” срещу “Калоян”. В 5-ата минута резултатът бе вече 2:1 за нашите Тимът на “Динамо” поведе още в началото, но с две попадения на капитана Павлин Костадинов резултатът бързо се обърна. После обаче домакините изравниха, а секунди преди края успяха и да поведат – 3:2 за “Динамо” след първата третина. Софиянци поведоха на два пъти с два гола – 4:2 и 5:3, но “Калоян” не се предаде и след втората третина резултатът бе 5:5. И трите гола за великотърновския тим през втората част бяха на Мартин Костадинов.

В началото на последната третина “Динамо” поведе с 6:5. Последваха страхотни пропуски на великотърновци, като дори в единия случай домакините си бутнаха вратата, за да не влезе шайбата. Вместо изравняване обаче последва ново попадение за “Динамо” и в крайна сметка софиянци победиха с 9:6.

Така “Калоян” се нуждаеше от убедителна победа срещу “Ледени дяволи”, за да се класира на финала. Мачът започна по същия начин, като великотърновския отбор отново започна по-активно и поведе след първата третина с 2:1. Точни за великотърновци бяха Павлин Костадинов и Детелин Спасов.

През втората част обаче “Ледени дяволи” вкараха 2 безответни гола и резултатът стана 3:2 за софиянци. В последната третина нови попадения не паднаха и “Ледени дяволи” спечелиха с 3:2. Така “Калоян” завърши на четвърто място, като фатална се оказа липсата на собствена база и съответно достатъчно тренировки през сезона.

“Калоян”: 1. Петър Йорданов, 3. Радостин Рашков, 8. Детелин Спасов, 10. Мартин Костадинов, 15. Калин Цанев, 19. Миколаш Фурнаджиев, 21. Явор Атанасов, 23. Павлин Костадинов, 53. Людмил Райнов, 77. Калоян Владимиров, 88. Стефан Хаджипетков, 99. Райко Христов.

Видео от мача с “Динамо” вижте ТУК!

Тагове:

КОМЕНТАРИ