zalozi-da-znaete

Да залагаш на спорт онлайн става все по-популярно през последните няколко години. А според специалистите, този тренд ще е още по-осезаем и за в бъдеще. Мнозина стари кучета почитатели на спортните залози оставиха в миналото активността във физически зали и днес успешно практикуват любимото си хоби в интернет. Това е напълно логично преди купищата предимства, но и надеждните условия, осигурявани от букмейкърите. Нещо повече – днес интернет пространството ни предлага огромно разнообразие от бетинг компании, с което ни се предоставя възможността да направим един наистина добре  информиран краен потребителски избор. Според експертите пазарът ще се увеличава прогресивно, тъй като на практика всички хазартни сайтове са успешен бизнес и дават страхотно поле за изява и приходи на своите собственици.

Еднакво успешни ли са бетинг платформите обаче за играчите? Можем ли да се доверим на всеки сайт за спортни залози без каквито и да е опасения? И ако сме начинаещи, с какво е редно предварително да се запознаем и подготвим, преди да започнем активна игра с реални пари? Всъщност съществуват определени факти и подробности относно букмейкърите, с които е добре да сте наясно, преди да започнете да залагате при тях.

– Не всички букмейкъри са легални и безопасни. Всъщност, съществуват редица компании, които разполагат само с международен лиценз от определени юрисдикции, неприемани в някои страни. Така например, международно сертифицираните бетинг компании в Кюрасао се смятат за нелегални у нас. На практика, за легални в България се приемат единствено и само платформи, преминали през процедура по лицензирани в НАП. За съжаление, съществуват и сайтове за залози без каквито и да е лицензи.

– Бонусите не са единствените екстри, които можете да получите в бетинг сайт. В действителност болшинството от потребителите днес избират новата или първата си платформа за залози именно така: анализирайки предлаганите промоции. В промоциите наистина няма нищо лошо, особено напоследък, когато букмейкърите станаха особено находчиви в измисляне на нови и нови интересни специални оферти. В момента можем да кажем, че най-предпочитани сред тях са началният бонус без депозит, опцията Създай Залог и промоция за рожден ден. Но истината е, че за да подберете една наистина надеждна компания за спортни залози, е редно да обърнете внимание и на други нейни характеристики: например, обхвата на самите залози, включените маркети, наличието на специални функции на cash out и видовете платежни методи.

– Футболните залози са най-много и изглеждат най-атрактивни, но не винаги са най-печеливши. Ако погледнем в случайно избран от мрежата букмейкър ще се уверим, че при него доминират залозите от футболния свят. Това е трендът при над 90% от съвременните бетинг сайтове. Букмейкърите обаче слагат акцент върху футбола единствено и само защото той си остава най-търсената спортна дисциплина за залози. Всеки опитен играч в сектора обаче ще потвърди, че най-големите печалби съвсем невинаги са в този раздел. Напротив, в много случаи големите коефициенти са в по-малко популярни видове спорт като дартс, крикет, ски и други. Факт е обаче, че нерядко е по-добре да се избере именно футболът за начало на бетинг активност, тъй като обикновено потребителите имат най-много знания именно в тази дисциплина.

– В коефициентите е истината, а те постоянно се променят. Първо, трябва да знаете, че букмейкърите не предлагат едни и същи ставки. Те може и да са в сходен диапазон, но различните компании определят свои различни коефициенти. Ето защо много потребители предпочитат да търсят подходяща страница за залози именно по критерий ставки – тоест къде са най-високите. От друга страна, имайте на предвид, че коефициентите не са константа. Напротив – всяко събитие от значение за мача представлява движение за ставката било то нагоре, или надолу, особено ако става дума за залози на живо, където нещата се променят в реално време.

Ако имате нужда от още допълнителна информация за букмейкърите и как точно те функционират, прочетете още съвети за избора на буки, за да сте сигурни, че ще стартирате на правилното място. Не подценявайте фазата на подготовка и проучване, преди да се впуснете в предизвикателството, наречено онлайн спортни залози. И не забравяйте да спазвате принципите на честна и отговорна игра.

КОМЕНТАРИ