291930431_5165264510177642_6377062250708482242_n

Едва ли някой е оценил присъствието на ФК Етър в професионалното първенство. Оказа се, а и Mr Bit България го потвърдиха със своите прогнози. Професионалният футбол в България е доста скъпо удоволствие. Болярите се опитваха всячески да се задържат, но конкуренцията и подготовката на хегемоните ги изпрати обратно във Втора лига.

Нямаше милост, но в спорта всеки един атлет трябва да стигне до нивото на своите опоненти. Обратно при полупрофесионалистите, виолетовите все пак започнаха да играят значително по-добре и през изминалия сезон успяха да се наредят на достойното четвърто място. В това отношение не трябва да забравяме, че понякога и Втора лига може да се превърне във футболна касапница.

Къде стои днес отборът на Велико Търново? Проблемите от професионалното им присъствие може би са зад тях. Сега не трябва да търсят свирепи финансови инжекции, за да могат да се състезават в лига, която е много над техните възможности. Не говорим за футболни, а за финансови. През лятото забелязахме, че една от интересните покупки е национал на Панама, който най-вероятно покрива очакванията на треньорския състав.

Очакванията за новия сезон могат да бъдат насочени в още по-горни позиции. Все пак всичко се определя от подготовката на футболистите и правилната стратегия.Не може да отречем, че искаме да видим отмъщението на Болярите в битката за Купата на България и сме сигурни, че ще успеят да изненадат някои от професионалистите. Осъзнаваме, че мечтата на повечето фенове е отново да видят завръщането на Етър обратно в елита.

КОМЕНТАРИ