tennis

През 2022 година в бетинг индустрията се очакват множество промени. Това е напълно нормално и представлява естествен процес на развитие на толкова бързо променяща се и прогресираща индустрия. Нещо повече – до голяма степен иновациите и новите технологии, големите планове на операторите най-често биват оставени за реализация именно в началото на новата година. Имайки на предвид темпът, с който нараства популярността на виртуалните спортове, съвсем логично е да очакваме нови тенденции именно в тази част от платформите на изявените бетинг компании. Днес ще се фокусираме върху някои основни прогнози за бъдещето и развитието на виртуалните спортни дисциплини при съвременни онлайн букмейкъри. Останете с нас, за да разберете какво ново ви очаква в този вълнуващ и пълен с уникални възможности бетинг сегмент.

Какво представляват виртуалните спортове по принцип?

Виртуалните спортове са вид спортни дисциплини, на които можете да поставяте същите залози, които сте свикнали да поставяте и на класическите видове спорт – футбол, баскетбол, дартс и други. Точно какъвто е случаят с класическите залози, за виртуалните ще получите пълен достъп през телефон, а в някои случаи дори ще ви предлагат и специални бонуси, насочени именно към този вид прогнози.  Дотук обаче с приликите между двата типа бетинг активности. Виртуалните спортове не са истински, реални събития, а компютърни симулации. Изходът от всеки един такъв мач се генерира на случаен принцип от софтуер. Нещо повече – за разлика от стандартните спортни събития, виртуални мачове има по всяко време на денонощието. Ето защо в началото те са били определяни като алтернатива на класическото бетинг преживяване и по-конкретно за моментите, в които няма интересни реални мачове. Виртуалните спортове допадат на мнозина играчи и поради факта, че едно събитие при тях трае около 5 минути. Тоест вие разбирате дали печелите, или губите много по-бързо, а от тук можете да направите и много повече залози с възможност за печалба на ден. На този етап съществуват следните видове виртуални спортове, представени от по няколко лиги: футбол, бейзбол, тенис, баскетбол, волейбол, състезания с хрътки и коне.

Тенденциите за 2022 година в сектора с виртуални спортове

Ето и най-често обсъжданите трендове, очаквани да се утвърдят или въведат в сферата на онлайн бетинга при виртуалните спортове:
– Според известен брой специалисти в сектора виртуалните спортове са бъдещето в бетинг индустрията. Тяхното мнение се основава главно на скоростното темпо, с което този вид спортове станаха популярни в периодите на пълна забрана за провеждане на спортни мероприятия, респективно на пълна липса на каквито и да е залози в букмейкърите. Според експертите това бе преломен момент за виртуалните спортове и много компании успешно яхнаха вълната и насочиха повечето си ресурси и иновации именно в тази секция на своите платформи.
– Виртуалните спортове винаги са били достъпни за гледане в реално време. Но тенденцията е тази услуга да се модернизира в бъдеще. Според специалистите големите компании ще започнат да влагат средства за подобряване на графиката и дори за увеличаване степента на реализъм в провежданите виртуални спортни събития. Виртуалната реалност като иновация в бетинг индустрията категорично ще намери своето приложение и при този тип залози.
– Традициите не са това, което бяха, и това златно правило е все по-осезаемо в бизнеса със спортни залози. Специалистите изкарват различни статистики и данни от проучвания, в които става повече от ясно, че съвременните потребители вече трудно се задоволяват само с класическите залози на спортни събития от вечно доминиращите дисциплини като футбол, тенис и баскетбол.
– Според експертите днешните играчи предпочитат да залагат на по-екзотични неща, в това число на събития от електронните и виртуалните спортове. Тук е важно да отбележим, че еСпортовете също се очаква да дръпнат през настоящата 2022 година и за мнозина те да са много по-атрактивни от стандартните залози на реални спортни мачове. Макар виртуалните спортове да са коренно различно нещо от електронните, между тях има и сериозна прилика: те се развиват и популяризират с почти една и съща скорост и са на път да станат доминиращи в бетинг сектора. А за начинаещите, препоръчваме да се запознаете с разликите с електронните спортове, преди да решите кое е подходящата за вас сфера: eSports или виртуални спортове.

Виртуалните спортове са част от модерната интерпретация на реалността в изцяло електронна среда, задвижвана от изкуствен интелект и софтуерно инженерство. Съвсем нормално е в бъдеще те да доминират. Това бъдеще може и да е сравнително далечно, но няма спор, че ние вървим стремително към него.

КОМЕНТАРИ