Сурова санкция наложи Дисциплинарната комисия на областните аматьорски групи към Зоналния съвет на БФС – Велико Търново на футболиста на „Юнак” (Медраня), който наби съдиите по време на двубоя със „Спортист” (Козаревец).

Както вече писахме, Димитър Нешев от домакините в 85-ата минута на мача първо ударил отзад по главата рефера Мустафа Шефкет, после го хванал и повалил на земята. На терена притичал да успокоява страстите тъчреферът Светлин Пъшев, но и той бил посрещнат с юмрук в лицето от вбесения от отсъжданията Нешев. За капак в игрището нахлули и трима зрители, единият от които бил шефът на охраната Цецко Желязков, който обаче лично започнал да заплашва дошлия делегат на мача. Домакините заплашили съдиите, че няма да си тръгнат, ако прекратят срещата (резултатът бил 2:3 за гостите) и реферите доизкарали мача, след което описали всичко в доклади до Зоналния съвет на БФС.

„Димитър Нешев го вадим от футбола за 2 години за нанесени удари по двама съдии. Цецко Желязков освен шеф на охраната се оказа и картотекиран състезател, лишаваме го от права за 2 мача за нанесени обиди на длъжностни лица”, съобщи председателят на областната Дисциплинарна комисия Станьо Гатев.

„Юнак” (Мерданя) е лишен заради инцидентите за 6 мача от домакинство по две точки от Дисциплинарния правилник. 2 мача е наказанието по чл. 37 т. 1 б. 2, а още 4 мача – по чл. 37 т. 7 б. 4.

До края на първенството мерданчани имат още две срещи, които ще играят на неутрален терен, а останалите четири ще изтърпят наесен в новото първенство.

Дисциплинарната комисия лиши от права за по 1 мач още Сергей Асенов от „Вихър” (Раданово) и Спас Спасов от „Лозен” (Сухиндол).

Тагове:

КОМЕНТАРИ