Българският сумист Калоян Махлянов-Котоошу се оттегли от супертурнира по сумо “Аки Башьо”, който се провежда в японската столица Токио.

Катастрофалното представяне на Калоян в двореца “Кокугикан” приключи днес, след като менторът и треньор на българския сумист Садогатаке взе решение да изтегли своя възпитаник от надпреварата. Калоян бе с баланс от една победа към цели пет загуби, а Садогатаке разкри, че Котоошу продължава да има проблеми с хроничната травма в коляното.

Българският сумист, освен това, е наранил сериозно десния си лакът по време на тренировка девет дни преди началото на турнира в Токио. Менторът на Котоошу добави, че 203-сантиметровият гигант демонстрира в последно време “меко” сумо и трябва да смени тактиката си. 28-годишният Махлянов сега ще трябва да защитава ранга си “одзеки” на следващия голям турнир и ако не запише осем победи във Фукуока ще бъде разжалван в “секиваке”.

Фаворитът Хакухо пък продължава без грешка и днес записа седма победа в седем двубоя след успех над Тойоношима. Кисеносато и Котошогику обаче също са с баланс от седем успеха и нито едно поражение. Във втора дивизия “джурю” Даниел Иванов – Аоияма надви японеца Масурауми и е вече с баланс 4-1-2. Утре българинът среща Саданофуджи, който има 4 победи и 3 неуспеха.

Тагове:

КОМЕНТАРИ