_r1w3326.s.l

Дискутираната близо половин година промяна на формата за Първа лига в крайна сметка няма да се случи. По нареждане на Борислав Михайлов насроченият за 25 май изпълком се отлага за 11 юни. Причината била, че членовете му ще пътуват за мачовете на националния отбор с Франция, Словакия и Русия, последният от които е на 8 юни.

Ходът е стратегически и реално означава – без промени в регламента и без насрочване на баражи за разширяване на елита. Така и за новото първенство ще остане валидна досегашната система с 14 отбора и плейофи.

На следващия изпълком ще има гласуване дали да има увеличение на тимовете от елита от 14 на 16, но чак от сезон 2022/23 г. Очаква се Борислав Михайлов да обяви на 11 юни сериозна чистка в администрацията на БФС. Твърди се, че той вече не е в добри отношения с петима членове на Изпълкома, които дърпаха конците в БФС при неговото 18-месечно отсъствие. Боби Михайлов бил на категорична позиция, че Първа лига трябва да си остане от 14 отбора.

Остава обаче въпросът защо преди месец Изпълкомът взе официално решение още от тази година броят на тимовете в елита да стане 16. И ако сега те останат 14, ще остане съмнението, че всички ходове са били, за да се види кой ще се спаси и кой ще изпадне от елита…

Тагове:

КОМЕНТАРИ