Copy of IMG_9909

На книжния пазар вече е изданието “100 г. футбол във Велико Търново” на спортния журналист и статистик Ангел Ганцаров. Както вече първи съобщихме, това е най-пълното и обемно издание досега, посветено на развитието на най-популярния спорт в старата столица. В общо 300 стр. авторът е събрал цялата история на местния футбол.

Днес книгата бе представена на пресконференция от автора и от спортния ветеран Георги Шопов. “Още когато издадох книгата си за “Етър”, у мен остана неудовлетворение, че в нея не можаха да излязат куп материали и снимки. Сега всичко излиза в разширено издание, в което бяха добавени и всички други великотърновски отбори”, сподели Ангел Ганцаров. Заедно с ФК “Етър” отделни статии са посветени и на ПФК “Етър 1924”, “Ивайло-97”, ЖФК “Болярки”.

“От опит знам колко трудно е да се напише такава книга, колко трудоемко е да се събират документи, снимки, материали, статистика. В книгата има целия спектър на футбола в града ­ студентския, военния, женския футбол”, каза Георги Шопов. Редом с уникалните снимки в книгата има пълна статистика на “Етър”, за всички негови футболисти в “А”, “Б” и “В” група, за първи път се публикува и пълна статистика за “Етър 1924”.

Книгата всеки желаещ ще може да намери в ДКС “Васил Левски” в четвъртък по време на празненствата за едновековния юбилей.

Тагове:

КОМЕНТАРИ