Великотърновският нападател Ивайло Иванов – Банана подписа тригодишен договор с германския „Ауербах”. Отборът е от едноименния град в окръг Фогтланд, провинция Саксония. 202-сантиметровият нападател е преквалифициран в новия си тим като полузащитник, но това не му попречи да вкара първия си гол във втория кръг от първенството на пета дивизия – Оберлига Североизток, поделение Юг.

„Ауербах” стартира с две победи и едно равенство и е начело в класирането, а в събота ще гостува на „Люкенвалде”. На този етап Иванов е твърд титуляр и отзивите за представянето му са много добри. В Ауербах великотърновецът ще продължи и образованието си, записал се е да учи физиотерапия.

Ивайло Иванов е роден на 12 юни 1984 г. във В. Търново и е юноша на “Етър”, като е играл и в “Етър 1924″ в „Б” група. Още като юноша на 17 години бе закупен от германския „Ханза” (Росток). След контузия и поредица от операции се прибра в старата столица. През 2007 г. бе привлечен от Павел Дочев в „Рот-Вайс” (Ерфурт), където сключи контракт за 2, 5 години, а за последно бе в “Мойзелвиц”.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ