Picture 007

Двукратният световен шампион по културизъм Христомир Христов води майсторски клас по бодибилдинг във В. Търново. Събитието бе организирано от “Еврофутбол” като част от благотворителната кампания на родния оператор Избери да спортуваш”. Българският лицензиран букмейкър иска да даде шанс на повече хора да спортуват безплатно в свободното си време и да обогатят двигателната си култура.

Десетки бяха желаещите да видят в зала “Преслав” на живо демонстрираните от Христомир Христов упражнения, както и да изслушат съветите му. Световният шампион представи програма, с която всеки може да се занимава с фитнес. “Начинаещите могат го практикуват три пъти седмично за цялото тяло. Например, в понеделник за гърди, бицепси и трицепси, в сряда упражнения за крака, а в петък ­ за гръб и рамо. След два месеца може да се увеличи на 4 пъти седмично. Най-важно от всичко е движението, застоят е враг на човешкия организъм. Решаващи са хранителният режим и правилната почивка”, разясни Христомир, който после демонстрира някои движения и техники на изтласкване с уредите в залата и после даде съвети на желаещите.

Picture 013

Събитието в старата столица бе последният от общо трите хепънинга, които са част от кампанията Избери да спортуваш”. Предишните два се проведоха в София и Пловдив. Благодарение на кампанията ще да бъдат възстановени 12 спортни терени и зали в 11 населени места в цялата страна. Те бяха избрани след конкурс и оценка от независимо жури. Обновяването на площадките ще започне в началото на следващата година.

Тагове:

КОМЕНТАРИ