karate

Христиaна Димитрова от КК „Катана“ завоюва световната титла на първенството на KWF, провело се в Холандия. Състезателката на великотърновския клуб спечели златото в категория + 65 килограма при жените. Това е втори голям успех за възпитаничката на сенсей Самир Мутишев през тази година. През лятото тя триумфира с титлата на световната младежка купа при девойките между 18-21 г. в категория над 60 кг. Тогава Христиана бе отличена и с купата за нокаут. Световната шампионка тренира киокушин карате при Самир Мутишев от десет години. Носителка е на множество титли и индивидуални награди от национални първенства.

На първенството киокушин карате в Холандия световни шампиони станаха още Моника Стоянова, Пламен Апостолов и Йоанна Дафинкичева, вицешампионка е Ия Костова, бронзовите медалисти са Васил Димитров, Мариела Любенова, Теодора Попова, Ралица Захариева и Мариан Балабанов.

В крайното класиране по държави България заема пето място с 4 златни, 1 сребърно и 5 бронзови отличия. „Това е изключителен успех, който отразява несравнената ви ангажираност и умения в спорта. Вие не само преодоляхте физическите предизвикателства, но и се превърнахте в носители на българския спортен дух. Поздравления за целия отбор за достойното представяне, за треньорите начело със сенсей Захари Дамянов и реферите, които ни представяха на този световен форум“, написаха от федерацията по киокушин карате.

Тагове:

КОМЕНТАРИ