etar-site

Голям международен футболен турнир за деца с участието на 8 отбора от страната и чужбина ще бъде един от акцентите в честването на 90-ата годишнина от основаването на “Етър”. Организатор е “Проспорт медиа”, а турнирът съвпада точно с рождения ден на клуба – 24 април. Неговото организиране и провеждане вече бе утвърдено от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

Надпреварата ще се проведе от 23 до 27 април. Първият състезателен ден ще бъде изцяло на обновения стадион “Ивайло”, както и финалите и закриването в неделния ден на 27 април. Вторият и третият състезателен ден ще бъдат на стадионите в Дебелец и обновеното съоръжение и съблекални в Ресен. Състезанието ще непосредствено след великденските празници, като отборите ще пристигнат на 22 април и техническата конференция ще бъде на същия ден след обяд.

В турнира ще вземат участие 8 отбора, разделени в две групи по 4 за деца родени след 1 януари 2000 г. В допълнение ще бъде организиран и малък турнир с четири отбора за деца, родени след 1 януари 2003 г. В групите децата ще играят всеки срещу всеки, а във финалния ден ще определят разпределението на местата в още по един мач.

Инициатори на състезанието, което ще бъде част от юбилея на “Етър” са управителят на “Проспорт медиа” Петьо Костадинов-Полковника и Светослав Костадинов, основатели на компанията и на развиващия се с добри темпове сайт Проспорт.бг. Важно е да се отбележи, че турнирът изцяло се финансира по частен път и не ангажира обществени или държавни финансови ресурси.

Големият партньор на “Проспорт медиа” е туристическа агенция “Арайвълс”, а пълна подкрепа оказват футболен клуб “Етър”, Зоналният съвет на БФС – Велико Търново и Община “Велико Търново”.

Организаторите отбелязват безрезервната подкрепа на президента на “Етър” Александър Нанков и треньорите от клуба, на кмета Даниел Панов, на съдията Георги Давидов, който е и старши експерт “Образование, младежки дейности и спорт” в общината, Йорданка Колева, кмет на Ресен, Зоналния съвет на БФС, обществени организации, изключителната подкрепа на софийската “Арайвълс” и Мартин Баханов, на застрахователния директор в софийска компания и отличен приятел Мариян Иванов и много други.

Надпреварата ще носи името “Велико Търново Арайвълс къп”. Уникална е голямата награда в основния турнир с 8 отбора, осигурена от туристическа агенция “Арайвълс”. Тя е самолетна екскурзия до Италия с посещение на мач от Серия А. Вече е избран домакинстващ отбор от Серия А, но засега организаторите го пазят в тайна и обещават сюрприз.

Освен това всички участници ще получат медали, като призьорите ще получат купи и отличия за първите три места, а останалите деца и техните ръководители – медали за участие в първия турнир в старопрестолния град.

През февруари, след даденото от общината разрешение, огромен винилов транспарант ще напомня за турнира на всички жители и гости на величествената стара столица на България. Той ще бъде разположен на вътрешния парапет на легендарния и емблематичен за града и родната история Стамболов мост.

Предстоят разговори и с ръководството на Националния военен университет “Васил Левски” за формирането на група от доброволни участници в организацията и логистиката на турнира.

Спeциално за състезанието ще бъде пусната и неповторимата програма “Звук и светлина” на хълма Царевец. Организаторите уточняват още турнирът и ангажиментът на “Проспорт медиа” да не се бъркат с плъзналите слухове за спонсорство на “Етър” от сметопочистваща фирма. Те увериха футболната общественост, че провеждането на турнира вече е напълно сигурно и той ще бъде част от празниците в края на април, свързани с 90-ия юбилей на “Етър”.

 

КОМЕНТАРИ