Pavlov
Великотърновският баскетболист Георги Павлов е един от Спортистите на годината на СУ „Св. Климент Охридски“. На тържествена церемония в Софийския университет бяха наградени най-добрите студенти-спортисти на Алма матер за 2022 г. Събитието бе организирано от Департамента по спорт и Студентския съвет на университета. На него присъстваха заместник-ректорът проф. д-р Елиза Стефанова, председателят на парламентарната комисия по култура и медии Иван Ченчев, представители на деканските ръководства, преподаватели, спортисти и гости. Празникът бе открит от директора на Департамента по спорт проф. д-р Боряна Туманова, която заяви, че тържеството е в чест на впечатляващите постижения в спорта, в чест на победите на студентите, както и на преподавателите, направили това възможно.

Великотърновецът Георги Павлов, студент по право, бе първият от деветте отличени спортисти. Той е част от отбора по баскетбол с треньор гл. ас. Бояна Митрева, класирал се на трето място на националната олимпиада 3×3 на НУ 2021 и 2022 г. С тима е бронзов медалист и от НУШ по баскетбол.

Георги Павлов получи наградата си от декана на Юридическия факултет проф. Даниел Вълчев. Жоро е юноша на БК „Етър-49“, в който през годините е тренирал под ръководството на Виктор Крушев, Станислав Балъков и Ивайло Стоименов. Печелил е бронзови медали от държавни първенства при подрастващите с виолетовия екип. С националния отбор за кадети е играл на Балканиада в Румъния. За Треньор на годината бе отличена Мина Антонова.

316674735_3069054800059750_5267890002888411696_n

Тагове:

КОМЕНТАРИ