DSCN4754

Залата на стадион “Ивайло” беше пълна с хора за представянето на книгата за Георги Василев “В Германия го наричат Генерала”, чийто автор е Румен Пайташев. Сред дошлите да уважат именития треньор бяха и ветерани като Стоян Петров и Красимир Калчев, президентът на шампионския “Етър” Тошо Кръстев, на сегашния клуб Деян Куздов, проф. Пламен Легкоступ, доц. Милен Михов, десетки фенове и приятели.

Получи се много емоционална среща, Генерала разказа за своя път като футболист и треньор, като бе категоричен, че най-голям картбланш за работата си е получил именно в “Етър” и с години е градил “виолетовия” тим. И както самият той спомена, 12 от футболистите от националния отбор през САЩ-94 са негови – цели линии от тогавашния отбор са или негови възпитаници, или тренирани от него в онзи момент.

Имаше емоционални спомени от гостите в залата, дълга опашка за автографи и снимки. И не на последно място – възникна идеята догодина за юбилейната година на “Етър” Георги Василев да бъде предложен за почетен гражданин на Велико Търново.
А над всичко бе любовта към “Етър”!!!

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ