IMG_99601

Тежък инцидент прекрати срещата от 9-ия кръг на Елитната областна футболна група между „Земеделец“ (Козловец) и „Недан“ в 24-ата минута, а главният съдия Николай Димитров бе откаран с линейка в болницата в Свищов.

Реферът е нокаутиран от играча на гостите Славомир Семчев, който го нападнал заради отсъдена дузпа в полза на домакините. По разкази на очевидци решението на арбитъра е било правилно, а до момента на инцидента не е имало предпоставки за подобна ескалация на напрежението. Семчев обаче е имал вече жълт картон за оспорване на решение на Николай Димитров.

След отсъждане на дузпата играчът застига съдията и в гръб го удря с юмрук в главата. Виждайки, че потърпевшият е в безсъзнание, нападателят напуска по екип стадиона с колата си, а арбитърът е откаран с извиканата от кмета на Козловец Борис Велев линейка на Спешна помощ в Свищов. Прегледът на скенер е установил счупване на скулата и днес Димитров бе опериран в болница в Плевен. Предстои му възстановяване, а Семчев ще чака първо решението на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС, а после и това на съда.

сн. архив

КОМЕНТАРИ