309452732_424706769777153_6711082099276220995_n--900

4 години от създаването на ФК „Олимпиакос” ще празнуват в Никюп на 29 октомври, когато е и сборът на селото. Рожденият ден ще се превърне в истински футболен празник по замисъла на основателя и президент на клуба Кирил Минков. И тъй като той от няколко месеца живее в Германия, а сега си е за малко в България, смята да го направи по немски – с истински бирен фест покрай футбола.

Кирил Минков e основен организатор на празника, а финансирането до голяма степен поемат главните спонсори на отбора. Александър Глухаров е осигурил 300 литра безплатна бира за празнуващите. „Каменица”, чийто регионален представител Николай Куцаров също е футболист, ще сложи два апарата. Тодор Тодоров – Генерала дарява агне за празника. Помагат и ЧЗК „Плодородие” и Кметството в Никюп.

Празникът започва в 13 часа на 29 октомври с приветствия от президента на клуба Кирил Минков и кметицата на селото Йорданка Атанасова. Водещ на веселата част ще е DJ Стенли. По време на събитието на „Никюп Арена” ще бъде поставена урна за дарения, с които да бъде подпомогнат футболния отбор на селото.

Организаторите вече пращат покани до почетните гости. Под мотото „Спортът обединява” са поканени политици от различни формации, които са помагали на футбола или имат нещо общо с Никюп. Очакват се двамата народни представители Димитър Николов и Явор Божанков, международният съдия и главен експерт по спорта Георги Давидов, кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, шефът на „Армеец” и на СДС във В. Търново Мирослав Трифонов и др. Всеки един от тях има отношение към спорта и по някакъв начин ни е помагал, казва Кирил Минков.

В 14:30 започва спортната част на празника – двубоят от VIII кръг на Областна група Юг между „Олимпиакос” и четирикратния шампион на групата „Първомайци”. В отбора на гостите повечето футболисти са бивши локомотивци, сред които президентът на клуба Владимир Русев и старши треньорът Лъчезар Русев.

В отбора на домакините повечето са юноши на „Етър”, така че ще има дерби. Още повече, че тази година първенството на Областна група Юг е непредсказуемо и много оспорвано. „Олимпиакос” е сред най-младите тимове в групата със средна възраст 24 години. Треньор е Валентин Сомов, а лекар на отбора е д-р Юлиян Костов от Горна Оряховица. Това е единственият селски отбор със застраховки. Момчетата играят без пари, но поне да знаят, че имат нещо зад гърба си, ако стане контузия, обяснява още Кирил Минков.

Ще бъде истински празник, елате да подкрепите футбола в малките населени места, канят организаторите.

КОМЕНТАРИ