ФК „Самоводене”, който направи изключителен пробив в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига и стана представител на цяла Северозападна България, ще научи името на съперника си за полуфиналите на 7 април. Тогава в БФС ще се тегли жребият за полуфиналните двойки, съобщи за „Велико Търново спорт” секретарят на Зоналния съвет на БФС Страцимир Тинчев.

Подмладеният ипреспективен състав на „Самоводене”, воден от треньора Борислав Евтимов, отстрани последователно „Изгрев” (Царевец), „Левски” (Стражица), „Чавдар” (Троян), „Трявна” и „Чавдар” (Бяла Слатина).

Вече са ясни три от зоновите първенци. „Локомотив” (Септември) е победител в Югозападна България, „Самоводене” в Северозападна, „Две могили” – в Североизточна, а четвъртият полуфиналист ще е измежду „Загорец” (НЗ), „Стралджа”, „Стамболово” или „Равда”, като по наша информация това е „Равда”.

По регламент ще се тегли пълен жребий, като двата полуфинала ще се играят през април на неутрален терен. При равенство в редовното време директно се изпълняват дузпи. Двата финалиста ще спорят за Купата на Аматьорската футболна лига също на неутрален терен през май.

Тагове:

КОМЕНТАРИ