Великотърновският боксьор Тинко Банабаков отпадна на осминафиналите на световното първенство по бокс за младежи, което се провежда в Ереван (Армения). Очакванията ни за медал бяха свързани с възпитаника на треньора Евгени Донев, но той бе спрян от силния филипинец Яде Борнеа.

В третия ден от шампионата в кат. до 49 кг Тинко надделя над представителя на домакините Хайрик Назарян. Първият рунд премина изключително оспорвано, с много удари и без превес на някои от двамата съперници. 6:6 отчетоха съдиите в края на рунда. През втория Тинко превъзхождаше и заслужено го спечели с 5:3. Окуражаван от собствената си публика, арменецът се хвърли с всички сили в третия рунд и успя да го спечели с 5:3. Така в края на срещата резултатът бе равен 14:14. За чест на съдиите, които не се подадоха на домакинския фактор, нашето момче бе обявено за победител.

На 1/8 финала Банабаков отстъпи на Яде Борнеа. Преди това филипинецът се разправи с латвиеца Дмитриус Захаровс с 19:6. Мисията на Тинко бе изключително трудна, но на световно първенство няма лесни противници. За съжаление Банабаков не успя да се противопостави на филипинския си противник, като загуби и трите рунда. По-оспорван бе вторият, който завърши 4:5. В останалите азиатецът доминираше и ги спечели с 6:3 и 8:3. Загубата на Тинко сложи край на българското участие, след като преди това поражения претърпяха и останалите ни 4 боксьори.

Тагове:

КОМЕНТАРИ