L1 (4)

Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност, който ще бъде построен западно от стадион „Ивайло“ на мястото на бившата ледена пързалка, съобщи на страницата си във Фейсбук кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Проектът е на Община Велико Търново и ще бъде изпълнен от Българския футболен съюз чрез програма на ФИФА. Осигурените средства са в размер на 290 000 долара, има избран изпълнител след успешно проведени процедури от БФС като възложител.

Планирано е изграждането на новия терен да приключи до края на август 2022-а година.  Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, естествено тревно покритие, ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, паркоместа и др.

Като партньор и собственик на поземления имот Община Велико Търново премахна коритото на старата ледена пързалка и осигури средства за преместване на трафопоста и за изграждане на подпорна стена от страна на ул. „Йоновка“.

Общината си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. След това бяха демонтирани остатъците от оградата, пространството бе подравнено и цялостно почистено от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др. Инициативата надгражда реализирания преди две години проект за създаване на тренировъчния футболен терен с изкуствено покритие „Трифон Иванов“, който бе построен до Спортно училище „Георги Живков“.

ghhjjgj-scaled

сн. “Борба”

Тагове:

КОМЕНТАРИ