IMG_1745

След като привържениците на “Ливърпул” проведоха наскоро национална конференция във Велико Търново, вчера бе направена нова стъпка за сплотяването им. Феновете на английския колос от Велико Търново и региона вече имат място в старата столица, където да се събират и да гледат мачовете на любимия си тим. От вчера официално отвори врати кафе-клуб “Ливърпул”, като присъстващите съчетаха откриването му с мача на “мърсисайдци” с “Фулъм”.

“Тази идея съществува от десетина години. Доста фенове са ми казвали колко хубаво би било да има място, където да се събираме. Имах възможността да направя подобно заведение и ето, че то вече е реалност”, каза собственикът на кафенето Николай Проданов, добавяйки: “Това не е просто място за привържениците на “Ливърпул”. Тук ще се гледат всякакви мачове и всички, които обичат футбола, са добре дошли, независимо на кой отбор симпатизират”.

На откриването имаше и представители на великотърновския фенклуб на “Манчестър Юнайтед”, които подариха на домакините си плакет, изобразяващ първия отбор на “Ливърпул” от 1892 година. “Това е пример за голямото уважение на двата фенклуба един към друг. Ние и занапред ще продължаваме да работим заедно за различни обществени каузи като благотворителност, организиране на футболни турнири и други инициативи. Респектът и уважението към привържениците на останалите отбори е на първо място”, заяви членът на УС на националния фенклуб на “Ливърпул” Дончо Бораджиев.

Откриването на заведението, което се намира в уличката зад Централна поща, не донесе успех на “мърсисайдци” и те загубиха с 1:3 от “Фулъм”. Със сигурност обаче тази загуба е била приета малко по-леко от привържениците, защото те имаха възможност да я набюдават заедно в кафенето, създадено специално заради тях.

Тагове:

КОМЕНТАРИ