IMG_9586
Построяване на тренировъчен терен с изкуствена настилка до Спортното училище в най-кратки срокове искат авторите на подписка, която подкрепиха родители, фенове, деца и треньори от школата на “Етър”. На 1 март от 15 ч. те ще се съберат пред паметника “Майка България”, където официално ще представят своите искания и ще внесат в Общината подписката, с която се настоява повече да не бъде отлагано изграждането на терен за школата. Над 1000 великотърновци вече са сложили подписите си под искането.

Инициативата бе представена от Пламен Геров от Фенклуб “Етър”, директора на ДЮШ на клуба Никола Велков, представител на родителите – Славка Бонева, и треньорът в школата Марин Стефанов.

“Нашата гражданска позиция е много актуална и сме убедени, че към нас ще се присъединят още много хора. Искаме прилични условия за тренировки на нашите деца. Сега отглеждаме деца за другите клубове, защото заради липсата на условия другите школи ги крадат, а родителите са в правото си да търсят най-доброто за техните деца. Дано нашата школа отново захранва мъжкия отбор на “Етър”, заяви Пламен Геров.

“В последните години нашите деца са винаги гости на своите мачове. Нито един терен не беше изграден. За разлика от предшественика си д-р Рашев, сегашният кмет обнови стадиона за 5 млн. лв, възстановиха Спортното училище, но остава да се направи и терен за тренировки. Това е основният проблем в школата, вторият е екипировката. Само през януари ни взеха две деца в “Берое” и едно в “Септември”, през лятото още 3-4. Това са седем талантливи деца. Ако си треньор и ти вземат най-добрите, как да работиш? Няма град без изкуствен терен, хората сравняват картофената нива тук с игрищата в Севлиево. А ние пътуваме до Шемшево и Леденик, има автобуси на г-н Нанков, всяка седмица има по 4-5 мача. Няма да отстъпим от исканията си”, коментира директорът на школата на “Етър” Никола Велков.

От името на родителите говори Славка Бонева. “Искаме условията за децата да са по-добри. Ходя на почти всички мачове и виждам за какво става въпрос тук и по другите градове. Подготвили сме снимки, които да покажат в какви условия тренират децата – смешни са. Докрай ще подкрепяме инициативата, докато получим това, което искаме”, заяви тя.

Бъдещият терен до Спортното училище ще носи името “Трифон Иванов”. Редно е поне в памет на тази легенда този терен да стане факт. Надяваме се до средата на годината това да стане и искаме този път обещаните срокове да се спазят. Искаме гаранции, че игрището ще започне да се прави и този път няма да отстъпим, увериха организаторите. Те поканиха на 1 март от 15 ч. пред “Майка България” да дойдат всички, които искат да подкрепят идеята, и заедно да връчат подписката на представители на Общината.

Тагове:

КОМЕНТАРИ