13268590_1179880865385551_952612737678075570_o

сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Отворено писмо до всички медии в България разпространиха от Фенклуб “Етър”. В него те категорично застават зад старши треньора Ферарио Спасов и визията му за развитие на клуба и искат ясен отговор от кмета на В. Търново и Общинския съвет за бъдещето на “Етър”. Публикуваме пълния текст на писмото без редакторска намеса.

Отворено писмо
от ФЕН КЛУБ ЕТЪР Велико Търново

“След вчерашната чудесна победа и завръщането на ЕТЪР Велико Търново там където му е мястото, а именно в професионалния футбол, ние, привържениците на ЕТЪР Велико Търново, сме силно притеснени от факта, че до този момент няма ясна визия и яснота по какъв начин ще става финансирането и издръжката на отбора през следващата година.

Силно се надяваме Кметската институция и Общинският съвет да изпълнят поетите си ангажименти от предизборната кампания и да осигурят финансова рамка, с която да се гарантира спокойна и сигурна работа на спортно-техническия екип, треньорския щаб и футболистите през следващия сезон.

Треньор на отбора сега е един от най-добрите специалисти в България с доказан опит и успехи в страната. Към него НЕ е проявено нужното внимание и заинтересованост за развитието на отбора в бъдеще, въпреки че той е име, което е чест да работи във всеки един клуб в страната. ФЕРАРИО СПАСОВ доказва, че е най-доброто, което се е случвало в този клуб от много години насам – това е човекът, който има ясната визия и възможности да утвърди отбора и да налага и развива млади играчи от Великотърновската футболна школа. Познанията и възможностите му са богатство което не може да се пропилее с лека ръка и за което ние сме готови да се борим с всички средства ДОКРАЙ…

Недоумение в нас буди и фактът, че градоначалниците на други много по-малки и скромни общини правят всичко възможно за подпомагането и развитието на този спорт и са в постоянен контакт с клубовете си, а тук това липсва.

Кметовете на Враца, Свищов, Павликени, Монтана са винаги зад своите отбори и правят всевъзможни неща, само и само да постигнат успехи – справка К. Каменов и “Ботев” Враца. Клубът ни направи невъзможното и се пребори с всички, за да се класира първи, НО има мъгливо бъдеще – няма ги разговорите и подкрепата, която му е необходима за едно съществуване и достойно представяне в Професионалния футбол.

Ние, привържениците на ЕТЪР Велико Търново, твърдо заставаме зад треньорския щаб в лицето на ФЕРАРИО СПАСОВ и настояваме да се вземат спешни мерки за продължаване работата му във Футболен Клуб ЕТЪР Велико Търново. Време няма, трябва да се стартира подготовката на отбора за новия сезон, което обаче е невъзможно без твърдо гарантирана финансова рамки и ангажименти от страна на Кмета и Общината към клуба.

Надяваме се това да се случи преди да е твърде късно и клубът да престане да функционира поради несигурността в своето бъдеще и невъзможност за провеждане на подготовка.”

Фен Клуб ЕТЪР

Тагове:

КОМЕНТАРИ