558038_485051948258440_377711123_n

На 9 март от 14.30 ч. на ст. “Ивайло” в старата столица ще се проведе едно дългоочаквано дерби. Залогът е голям – място в професионалния футбол. Противниците са добре познати – “Етър” и “Локомотив” (ГО). Двубой, който преди 2 десетилетия имаше момент, когато срещаше първия срещу втория в А група.

Сега нивото е третия ешелон. Емоциите обаче са същите. Това е първото дерби във В. Търново след 9 години прекъсване. Очаква се много публика и горещи страсти. Интересът се подсилва и от факта, че това е първо домакинство за “Етър” от близо година и половина на ст. “Ивайло” заради направения ремонт на терена и поставянето на един от най-модерните терени в страната с автоматична поливна система и подгряване.

“Локомотив” е събрал опитни играчи със стаж в елита, но “виолетовите” разчитат на своята школа и традицията “Етър” никога да не е губил дерби под Царевец. Амбицията и на двете публики е да направят едни от най-добрите хореографии за годината. Очаква се на трибуните така както и през есента на домакинството на Локомотив да присъстват легенди на българския футбол като Балъков, Трифон Иванов, Бончо Генчев и др.”, пишат от Фен клуб ЕТЪР.

 

Видео от есенния мач между двата отбора:

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ