IMG_0061

Женският тим на „Етър” завърши 0:0 у дома срещу финалиста за купата „Барокко” (София) в среща от 22-ия кръг на „А” група. Двата отбора направиха мач с много заряд и битка, който не беше груб, но се наложи докторът да влиза над десет пъти на терена. Без няколко контузени титулярки, тимът на Валентин Витанов в хода на мача остана без още две, след като сериозни контузии получиха Велизара Владимирова и Павлина Николова. В отбора му играха млади момичета, сред които дори шестокласничката Татяна Радоева. В тази ситуация и равенството бе успех за „болярките”, като те дори можеха и да спечелят.

През първата част положения пред вратите почти нямаше. В 8-ата минута Изабела Петрова от гостенките отправи опасен удар до левия стълб, а в 36-ата минута вратарката Мартина Илиева изпревари откъсналата се Зорница Тодорова. В самия край на полувремето Велизара Владимирова получи неприятно растежение и бе изнесена на ръце от терена.

Недред Заструг в 55-ата минута отправи прехвърлящ удар, но вратарката на „Барокко” улови. Мирела Моева беше принудена да играе в центъра на атаката, което не й даде много шансове. Михаела Михайлова отправи в 65-ата минута удар, който не затрудни вратарката. Контузия получи и Недред Заструг, но доигра мача. Малко след това обаче контузия извади от терена и Павлина Николова.

Големият шанс на етърки бе в 75-ата минута, когато Мирела Моева нахлу на скорост опасно отдясно и можеше да стреля или да търси дузпа, но спечели само корнер. До края „болярките” показаха много дух и не позволиха на съперника да застраши опасно вратата им, като в отбрана Тодорка Тодорова бе непробиваема. В самия край Славина Ангелова от „Барокко” стреля опасно, но Мартина Илиева с чудесен плонж залепи топката в ръцете си.

„Етър”: Мартина Илиева, Тодорка Тодорова, Йоанна Стефанова, Анастасия Трифонова, Цвети Василева, Недред Заструг, Мирела Моева, Татяна Радоева, Михаела Михайлова, Велизара Владимирова (46 Миланка-Ерослава Евдокимова), Павлина Николова (70 Стефания Маринова).

IMG_0049

Тагове:

КОМЕНТАРИ