IMG_1803

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Подготовка за пролетния полусезон започна “Етър”. Част от играчите направи първа тренировка на терена “Трифон Иванов”, докато другите минаваха медицински прегледи, а утре двете групи ще се разменят. С 23 футболисти разполагат в момента “виолетовите”.

Първото ново име се появи днес – халфът Божидар Кацаров, който се очаква утре да подпише договор за година и половина. Кацаров е роден на 30 декември 1993 г., висок е 190 см и тежи 81 кг. Той идва от “Царско село”, където игра в последните три сезона, а преди това е бил в “Септември” и в тим от Австрия, а е юноша на “Берое”. Играе като опорен халф или централен защитник.

81289597_500969200537502_5490353494449717248_n
Подготовка с отбора започнаха и Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор, като и двамата ще бъдат на лагерите в Сандански и Турция. В тима са и юношите Кольо Станев, Борислав Марков и Стелиян Добрев. С още двама играчи се раздели “Етър”. Румен Руменов бе трансфериран в “Арда” (Кърджали), а днес бе оформена раздяла по взаимно съгласие с нападателя Крис Гади.

Ново име в треньорския щаб е Марин Стефанов, който ще бъде плътно с първия отбор, но ще продължи да води и дублиращия тим. “Той ще бъде връзката между школата и първия отбор, като идеята е да се уеднаквява работата. Ще има и други треньори от школата от по-горните възрасти. Неслучайно Байдаков, Цонев, Станев и Добрев започват с “Етър”. Това ще бъде политиката на клуба – да се дава шанс на собствени млади футболисти за първия отбор. Ще бъдат активни участници в процеса, а не ги взимаме за някаква самореклама”, заяви старши треньорът Петко Петков.

“Разделихме се с Румен Руменов, който си тръгва с трансферна сума за клуба, За Крис Гади мога само да кажа, че ако в отбора има чужденци, те трябва да са с една класа от българските играчи. Преди това изтекоха договорите на Светослав Ковачев, Иван Иванов и Ивайло Димитров. Наистина трафикът в едната посока е по-голям от другата, надявам се и в нея да има движение и да осъществим входящи трансфери”, коментира Петко Петков.

В сряда отборът заминава за Сандански за първата част от подготовката. Там ще бъде до средата на месеца, като на 15 януари ще направи и първата контрола срещу “Струмска слава”. От 17-и заминава на лагер в Турция.

Петко Петков коментира финансирането и организацията в клуба. “Вече съм го казвал: всички заплати са изплатени, има забавяне на няколко премии, но няма играч, който да разтрогне с “Етър” за това, че не си е получил възнагражденията. Не съм човек с магическа пръчка, но се надявам нещата да стават все по-добре. Организацията за подготовката е добра, надявам се лагерите да минат според нашите планове”, пожела си новият старши треньор.

Тагове:

КОМЕНТАРИ