“Етър” ще внесе днес дължимата сума на БФС и проблемът ще бъде решен, съобщиха от великотърновския клуб. Вчера от Дисциплиналната комисия обявиха, че “виолетовите” не са си платили наложените глоби за картони и имуществени санкции. Оттам наложиха и допълнителна глоба от 500 лв. за забавянето и дадоха срок до 16 ч. днес за изчистване на задълженията, като в противен случай отборът няма да бъде допускан до мачовете в първенството и за купата.

“Имахме готовност още вчера да внесем сумата, просто решението ни изпревари”, коментира изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев. Той заяви, че вчера е бил в София и днес парите ще бъдат внесени, а проблемът решен. Ендер Дурмушев не пожела да коментира размера на задължението, но заяви, че част от него е заради хвърлени бутилки на пистата.

“Етър” пътува за мача с “Миньор” днес и няма да има проблем двубоят да се състои, увери изпълнителният директор. “Виолетовите” тренират следобяд и после тръгват за София, където ще отседнат преди утрешния мач. В игра се завръща след контузия нападателят Четин Садула, срещата пропуска само наказаният за 1 мач халф Николай Петров.

Тагове:

КОМЕНТАРИ